Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan/Honnan van az emberekne...

Hogyan/Honnan van az embereknek ennyi pénze a nyaralásokra?

Figyelt kérdés
Én életemben nem voltam nyaralni ill. külföldön. Egyetemre járok ami viszonylag elég drága. Nyaranta ill. ha van időm és lehetőségem évközben is dolgozom. Viszont a pénzem az egyetemi finanszírozásra, megélhetésre elfogy. A szüliem, családom, sem jár nyaralni/ külföldre, mert a fizetés elfogy a megélhetésre. Mindig azt hallgatom az ismerőseimtől ill. a média is azt sugallja h mindenki szegény, nyomorog. Mégis mindenki nyaral egy-két alkalommal külfőldön,fesztiválokon, ami szerintem több tízezer, a külföldi utak meg, ahogy néztem az utazási irodák honlapján több százezer fejenként. Hogyan, miből képesek ezt mások finanszírozni?
2013. júl. 11. 08:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan alacsony a fizetésük...

Vagy év közben spórolnak és elrakják a pénzt nyaralásra.

2013. júl. 11. 08:50
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Én 15 éves vagyok, és nem emlékszem olyan évre amikor ne jártam volna külfödön, idén is megyünk. Nem olyan drága ám ahogy az utazási irodáknál látod, mi idén Mallorcára megyünk és megszervéztük az 5 napos utata 4 személyre 370 ezer forintból, ami ugyan kicsit sok mert későn foglaltuk le, de ha szepen időben lefoglalod bámulatos mennyit tudsz spórolni, volt már 100 ezer forinból kihozott Londoni utam apukámmal egy hetes kétszemélyre. Meg az is hozzá tartozik, hogy az én szüleim sosem voltak restek utazásra költeni, szerintük jobb elmény világot látni mint 5 évente új autót/házat venni, amiben teljesen egyet ertek.:)
2013. júl. 11. 08:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, azt kihagytam hogy csak apukám dolgozik ő se jap valami bámulatos fizetést, szoval mi se vagyunk eleresztve.
2013. júl. 11. 08:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Az átlagfizetés valahol 160 ezer Ft körül van az országban. Az ÁTLAG. Ettől azért lényegesen többen keresnek többet. Havi 200-at keres egy pár mindkét tagja, az már havi 400 ezer. Bőven ki lehet spórolni évente egy utazást.

Arról már nem is beszélve, hogy sok munkahelyen Szép kártyára kapnak vendéglátás cafeteriát (korábban üdülési csekket), amit kifejezetten ilyenre lehet csak felhasználni, mást nem lehet belőle venni.

2013. júl. 11. 08:54
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

A 2.es nem ismeri a magyar átlagot. Ha ennyi pénzt tudnak költeni nyaralásra, akkor elég jól el vannak eresztve.

Az átlag csak papíron 160.000.-, valóságban a többségnek ettől jóval kevesebb.

Nem a többség nyaral, hanem a lakosság egyharmada.

2013. júl. 11. 09:07
 6/13 anonim ***** válasza:

"Az átlag csak papíron 160.000.-, valóságban a többségnek ettől jóval kevesebb."

Pont fordítva. 160.000.- papíron azért, mert ennyi van bejelentve. A valóságban egy csomóan kapnak a fizetésük mellett / helyett feketén pénzt, ami sehol nem könyvelődik le, elkölteni viszont nagyon is el lehet.

2013. júl. 11. 09:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem alatt mi se jártunk nyaralni. Egy éve végeztünk, utána rögtön esküvő. A barátoktól kaptunk nászútat. Most már mindketten dolgozunk a szakmánkban. Férjem építészmérnök én jogász vagyok. Így simán belefér idén már nyaralás. Megyünk egy hétre Finnországba, egy hétre Kistolmácsra, pár napra pedig a a Balatonra.

Mivel az egyetem alatt nagyon kevés pénzből kellett gazdálkodnunk, így muszáj volt megtanulni spórolni. Hiába van most jóval több pénzünk mint az elmúlt években, nem szórjuk két kézzel, így simán belefér ez a két nyaralás.

Ha végzel és lesz saját kereseted sokkal könyebb lesz.

2013. júl. 11. 09:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kiskoromban csak belföldre mentünk nyaralni, SZOT-üdülőbe a Balatonra, illetve Velencei-tóra, meg egy-két helyre. Még autónk sem volt.

Aztán elkezdtem dolgozni, lett saját bevételem. Az első külföldi utam 19 évesen volt, igaz, azt a nagynéném fizette, meghívott magához Kanadába (Vancouver). Aztán úgy alakult az életem, hogy sok közöm lett Dániához, az utóbbi 6 évben rengetegszer mentem ki, van ott egy kis lakásunk a párommal (dán). Az előző párommal Ausztriába és Olaszországba mentünk autóval nyaralni, a mostanival pedig eljutottunk Párizsba, Tromso-be (észak-Norvégia, sarkkörön túl), most megyünk megint Ausztriába és Olaszországba. Három éve eljutottam Vietnamba is. Jövőre Hawaii-ra utazunk.

Hogy honnan van ennyi pénzem? Nagyon jó a fizetésem.

Egyébként a nagy magyar átlag nem a párizsin tengő Járda-szigeteken nyaraló ember. A legtöbb ember eljut különféle helyekre, és nem otthon nyaral. Csak van egy hangosabb csóró réteg, és sokan azt hiszik, az az átlag.

Abban is igaza van az egyik hozzászólónak, hogy a fizetésük mellé feketén is kapnak az emberek. Én például be vagyok jelentve X forintra, és feketén kapok mellé 3X annyit.

2013. júl. 11. 09:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez csak hozzáállás kérdése. Van ismerősöm, aki diákmunkából is összespórolja rá, igaz, hogy egy évig vajaszsmelét eszik, viszont cserébe egy évben van, hogy kétszer is el tud menni.
2013. júl. 11. 10:05
 10/13 anonim válasza:
Én Főiskolán tanulok, és egész évben azért tanulok hogy jó ösztöndíjat kapjak, amiből minden hónapban félre tudok tenni nem is keveset, mert év közben szinte alig költök valamit. Így minden nyáron el tudunk menni nyaralni. Igaz csak itt belföldön. Most is megyünk a Velencei-tóhoz 5 napot. Sohasem veszek olyasmit amire nincs szükségem, így tudok spórolni!
2013. júl. 11. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!