Hogyan/Honnan van az embereknek ennyi pénze a nyaralásokra?
Ha te is végzel az egyetemmel és lesz egy normálisan fizető állásod akkor neked is természetes lesz, hogy időnként elmész nyaralni.
De kevés pénzből is sok helyre el lehet jutni. Van aki cigire költ, van aki drágább kajákra, van aki autóra, van aki jobb lakásra, van aki meg utazásra vagy egyéb dolgokra. A gazdag az, aki ezt mind együtt is meg tudja csinálni.
Mert bárki eljuthat akár hawaiira is, ha ez élete célja, akkor is ha nem gazdag: Pár évig szinte kenyéren és vizen él, nem cigizik, télen inkább felöltözik fűtés helyett, túlórázik és plusz munkát vállal stb. Nem lehetetlen annak sem aki keveset keres, csak azért én nem biztos, hogy nyomorognék évekig azért, hogy utána 1-2 hét luxus legyen.
Az utazási irodák valóban nagyon drágán kínálnak mindent. Ha veszed a fáradtságot, és magad foglalsz mindent, és nem 4-5 csillagos szállodába, akkor egy egzotikus utazáson százezreket lehet spórolni. Mert a prospektus áron felül még van egy csomó költség. Teszem azt Thaiföldet meghirdetik 300ezerért, de a teljes összeg 400 lesz egy főre. Na ezt majdnem ki lehet hozni 2 főre ennyiből.
Én egyetem előtt folyami hajóztam, így bejártam Nyugat-Európát, az egyetem alatt pedig halasztottam, kijöttem Angliába, nyaranta is külföldön dolgoztam, egyszer egy amerikai gyerektáborban. Ezzel meg is alapoztam a helyem, és diploma után kijöttem, így van pénzem utazni. Én is csodálkozom, hogy otthon hogy engedhetik meg maguknak az emberek, bár a családom számára sem nagy érték, ők is inkább a ház csinosítást meg az evést helyezik előtérbe. Sokszor órákat töltök el vele, hogy különböző helyekre nézek repjegyeket, szállásokat, programokat, és jó előre megtervezem mit hogyan. Sose hagyom utolsó pillanatra. Ha mondjuk a jegyet lefoglalod fél évvel korábban az kb. az összköltség fele (bár kinek hogy). Szállásfoglalásnál általában 10%-ot fizetsz online, a többit helyben, így ha ezek megvannak, a maradék pénzt még van bőven idő összespórolni, de Te már nyugodt lehetsz, hogy mész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!