Nagyváradi boldoguláshoz milyen szintű államnyelv-ismeret szükséges? Beszélgetések (az utca emberével vagy kávézóban), illetve majd a közeljövőben néha-néha ügyintézés. Csak a legszükségesebb szint a beszélgetésekhez, nem a tökéletes beszédre értve.
Miért szeretnél oda költözni? Nem rég jártam ott, nekem személy szerint leesett az állam tőle. Elképesztően gyönyörű város.
Valószínűleg sajnos elég necces a munkavállalás, ha nem beszéled a nyelvet felsőfokon.
A napi egy óra utan inkabb éveket számolj.
A nyelvismeretnél ugye nem gondolod hogy makogni elég?
Minimum közép szint. Nagyon korlátozva vagy ha nem tudsz románul beszelni.
Es kérdéses hogy mit fogsz dolgozni. Roman nyelvtudassal 50% nagyobb volt a fizum mint a csak magyarul, de nagyobb szaktudassal rendelkező tesomnak.
Attól függ milyen munkákra gondoltál!
Pl. hasamra ütök, egy festő alapfokú román "makogással" szerintem hamarabb boldogul, mint egy pszichológus (szakmájához képest csupán) középszinten beszélve az államnyelvet.
Szia, Romániában élek, Nagyváradon is elég sok a magyar, de közügyekhez jó ha az alapokat tudod, mèg ha a nyelvtan nem is tökéletes( nekem sem az, hiába nőttem itt fel)
Ha egy picit távolabb mennél, pl Szalontàra, na ott sokkal több a magyar és szerintem jobban lehet boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!