Meddig tart egy tartózkodási vízum/engedély igénylése Magyarországon?
Te vagy a "japán"-os, ugye?
Írtuk, hol kérdezd meg . mi itt nem tudunk válaszolni - ez ugyanis nem gyakori, hanem elég speciális kérdés.
Ráadásul, mint írtam, turista vízummal nem vállalhat munkát. Az emberek nagy része törvénytisztelő: ha 90 napra kap egy turista vízumot, akkor 90 nap múlva elhagyja az országot. nyilván azért nem kapott munkát, mert ezzel a vízummal nem maradhat itt és senki nem akarja bevállalni, hogy illegálisan foglalkoztassa.
Esetleg azt tudod elintézni, hogy meghosszabbítsák neki - de nem ismerem az ide vonatkozó szabályokat, lehet-e ilyent.
Már többször írtuk, hogy ez speciális tudást igényel, amivel bizonyos ügyvédi irodák pl. foglalkoznak. De erről előre érdeklődj, mikor időpontot kérsz, mert akinek nem szakterülete a bevándorlás, annak fogalma sem lesz. Pl. én is ügyvéd vagyok, de nem tudom a választ.
Itt hiába teszed fel újra és újra a kérdést, mikor neked speciális szakemberre van szükséged.
Vagy pedig bementek az ismerőssel a XI. kerületi Bevándorlási Hivatalba, és ott is meg tudják mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!