Ha tartózkodási emgedéllyel tartózkodok Magyarország területén, akkor számolódik-e az a bizonyos 90 nap a Schengeni vízumomban, mint ország területén töltött nap?
A tartózkodási engedély azt jelenti, hogy a turistákra vonatkozó 90 napon túl tartózkodsz valamilyen célból (gyógykezelés, kutatás) az ország területén. A tartózkodási engedélyt is bizonyos időtartamra adják, az tkp. egy megállapodás közted és a magyar állam között és vízummal teszik nyilvánvalóvá az illetékes számára. A te utazási dolgaidról, céljaidról viszont a határőr nem tudhat, ő az útlevelet és a benne levő vízumot nézi.
Nézd meg újra, meddig szól a tartózkodási engedélyed és meddig a hozzátartozó vízum.
Tanuló vagyok, már 2 éve Pesten tanulok, de még ilyen gondom nem volt. A tartengedélyem pedig Június 29-én lejárt, ezért is nem adtam oda azt a beutazásnál, tehát csak simán vízummal utaztam be. A vízumom 2016-ig jó.
Az lehet, hogy a határőr nem nézett utána, hogy eddig tartengedéllyel utaztam be, és azt hitte, hogy a benn töltött nap, az mind vízummal volt...
A Vízumomat nem a Tartengedéllyel adták. Azt még az előtt csináltattam és szerintem (ha jól tudom) az attól független...
Mint említetted, a tartengedélyt 1 egyetemi évre adják, szóval most, nyáron nem hiszem, hogy külföldről tudnék csináltatni újat.
Beutazhatok-e még az országba a vízumommal, ha nincs tartengedélyem? (mint már írtam, vízummal még 2014-ben nem voltam benn)
A vízumom 2016-ig jó. Az való egy beutazáshoz.
A tart. eng. arra való, hogy többet maradhass, mint a szokványos 3 hónap.
Tehát beutazni beutazhatsz minden nap, amennyiben nem haladod meg a 3 hónapos tartózkodást. Ha igen, akkor kell egy új tartózkodási engedély.
Szóval a 90 nap az egyszeri beutazásra számít? Ha kijövök, és újra bemegyek, akkor megint van 90 napom?
Több embertől hallottam már eltérő verziókat ezzel kapcsolatban. Van aki azt mondja hogy 1 évben van 2X90 napom, van aki azt, hogy az a 90 nap 1 beutazásra számít...
>> Ha kijövök, és újra bemegyek, akkor megint van 90 napom?
Nem, mert a vízumnak van egy 90 napos időtartama, ami végül is lejár. Azalatt többször is átkelhetsz a határon, de ha lejárt, akkor lejárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!