Az útlevél hosszabbítását a lejárat előtt legfeljebb mennyi idővel lehet kérelmezni?
Figyelt kérdés
Pl. kérelmezhetem-e most egy júniusban lejáró útlevél hosszabbítását?2022. márc. 1. 08:48
1/5 anonim válasza:
Az útlevél érvényessége nem hosszabbítható meg. Vagyis ha lejár, akkor újat kell kérvényezned. Jogszabályilag meghatározott maximum 20 nap telhet el a kérelmezés és a kiállítás között (ebben nem számít bele a kézbesítési idő, ezért érdemes okmányirodába kérni, mert akkor garantált a 20 nap). Ha minden papirod rendben van, ez az idő amúgy is rövidülhet, általában 8 napra, de ha kifizeted a magasabb illetéket, akkor van 8 napos, 3 napos, meg express 24 órás kiállításra is lehetőség. Arról nem találtam információt, hogy a nem lejártat mennyivel előrébb lehet kezdeményezni. Mivel nem tiltott, hogy a nem lejártat cseréltesd, ezért gondolom ilyen határidő nincs. Ha júniusban jár le és utazni szeretnék és biztosra menni, én május közepén intézném.
2/5 anonim válasza:
Bármikor lehet, nem is értem miért feltételezed, hogy nem.
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
3, mondjuk ehhez nem kell plusz pénzért sürgősségi eljárásban kérni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. márc. 2. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!