Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Utazás 7 hónapos babával...

Utazás 7 hónapos babával repülőn miben lenne neki a legjobb ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy több mint 7 hónapos babával lenne egy hosszú repülés mivel a páromnak adódott egy nagyon jó munka lehetőség de a repülő 16 órás hallásvédőt stb már be szereztünk de nem tudom mi lenne számára a legmegfelelőbb amiben utazik ez alatt azt értem hogy esetleg babahordozó vagy autós ülés ( Bár hosszú útra az nem ajánlott úgy tudom ) szeretném neki biztosítani a legkényelmesebb utazási módot. Természetes külön jegyet neki is vásároltunk így lesz külön ülés számára is ( sokat olvastam hogy valaki nem vesz neki és kézben utazik én ezt semmiképpen nem szerettem volna nem tartom biztonságosnak sem kényelmesnek ) előre is köszönöm a segítséget !❤️🙏 (negatív illetve kritizálást nem kérek köszönöm.)
2023. máj. 26. 20:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
59%
Én a 16 órás hallásvédőig olvastam.
2023. máj. 27. 00:10
 12/25 A kérdező kommentje:
Elnézést most nézem igen elég félre érhető a hallásvédő csak addig kell még fel szál a gép illetve le szállàskor.
2023. máj. 27. 04:03
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

16 órás (vessző) hallásvédő...

Én rendszeresen repülök távolsági járatokon, úgyhogy elég sokat utazom kisbabákkal. Azt is mondhatnám, hogy az a kivétel, amikor nincs a fedélzeten egynél több kisgyerek.

Úgy láttam, hogy azok a szülők akik vettek a gyereknek is ülőhelyet, (gondolom kötelező távolsági járatokon) az ölükben tartják a babát az út során. A személyzet ad egy plusz övet, ami átéri kettőjüket. Fel-leszállaskor, taxizaskor, turbulencia figyelmeztetéskor kötelező karban tartva a gyereket bekötve lenni. Mivel amikor én, vagyis mi babáztunk eszembe sem jutott, hogy én valaha repülni fogok, a mai légitársasági szabályokat szó szerint nem ismerem, azt neked kell a konkrét céggel egyeztetni, hogy mit hogyan kell, de kizártnak tartom, hogy egy 7 hónapos gyerek a saját ülésén egyedül üldögéljen. Akiket én látok, karban tartják és csak időnként teszik le ha van mellettük szabad hely, de nem elengedve a gyereket. Ha nincs valamilyen child restraint akkor egy ekkora babát nem lehet bekötni, ami életveszélyes. Hogy milyen gyerekrögzítő ülést lehet használni, azt a konkrét légitársasággal kell egyeztetni. Tehát az nem elég, hogy van melletted egy szabad hely amit megvettél.

Most májusban Detroitból jöttünk haza és nem messze tőlünk, egy sorral előttünk középen utazott egy fiatal pár egy tündéri karonülő kislánnyal. A gép ugye szakaszokra van osztva és vannak olyan helyek, mint az övék is volt, hogy előttük nem másik ülés van, hanem egy válaszfal, ami a wc-t, konyhát választja el, úgynevezett bulkhead, az ülés meg bulkhead seat. Na erre a falra a boarding után a légiutaskísérők fölszereltek egy bölcsőt, úgy nevezik, hogy bassinet, guglizd meg, látni fogod milyen. Ebbe lehet fektetni a kicsit, de minden alkalommal ki kell venni ölbe, amikor a cockpit bekapcsolja az övre figyelmeztető lámpát és persze a fel-leszálláskor, taxizáskor is. Hallottam, ahogy közölték velük. Azt észrevettem, hogy az egyébként tündéri kislány sírni kezdett amikor a bassinetbe tették, ahogy kivették abbahagyta. Akárhogy is, úgy látom, hogy a gyerekek a szülő ölében töltik az idő nagyrészét. A bassinetet a légitársaságnál kell előre megigényelni! Minden légitársaságnál más-más apróságban térnek el, tehát neked a konkrét társasággal kell egyezkedned.

Na most minden kisbaba más, de általában a fülük érzékenyebb a nyomásváltozásra. Én nem tudom mi az a hallásvédő, de azt tudom, hogy az egyik gyerek többet sír, a másik kevesebbet.

Föl kell készülnöd, hogy neked is fárasztóbb lesz az utazás, mint ha gyerek nélkül utaznál. De fárasztóbb lesz az utastársaidnak is, hiszen több százan fogtok együtt utazni és különböző aludni próbáló emberek különböző mértékben fogják tolerálni a besötétített kabinban felharsanó gyereksírást. Én már egészen megszoktam, de vannak akik morgolódnak, ami téged stresszelhet esetleg.

Vannak egészen szélsőséges esetek is. Szintén ebben a hónapban Mexikóba mentünk és volt egy kisbabás család, nem foglaltak bassinetet, ölben volt a gyerek végig, de nem tudom mi lehetett vele, mert nem sírt, hanem kb. fél percenként egy légó sziréna hangerejével felsikoltott. Szabályszerű fülsiketítő gurgulázó ordítást hallatott, én még ilyet nem éltem meg. Olyan kétharmadában a 11 és fél órás útnak.

Azér ez nagyon megviselte az utastársakat de a szülőket is. Láttam szegény apukát a leszálláskor hót vörös fejjel, leizzadva, mintha egy centrifugából húzták volna ki.

Még annyit, ha a bassinet/bulkhead seat megoldást valasztjátok annak vannak előnyei, meg hátrányai is.

Előttetek nem lesz másik ülés, tehát jóval nagyobb lesz a lábtér, egyáltalán a mozgástér és fejmagasságban ott lesz a bölcső. Hátrány, hogy amikor ültök, nem láttok rá a babára a bölcsőben. Mivel nincs előttetek másik ülés ami alá rakhatnátok a kisebb táskáitokat, mindent föl kell pakolni a csomagtartóba a fel- és leszállás alatt. Azután, ugye kétfolyosós lesz a gép, előttetek mindkét folyosón wc-k. Az még nem is olyan gond, úgyis hangosak a hajtóművek, de ha az egyik oldalon foglaltak a wc-k, akkor ott fognak rajtatok átmászni a másik oldalra az élelmesebbek a szabad wc-khez. De ezt is túl lehet élni, a túristaosztályt legjobb átaludni.

Ha nem üvöltenek a gyerekek... ;)

Ha az üléstérkép érdekel, a detroiti gép Lufthansa Boeing 787 Dreamliner, a mexikói meg Air France Boeing 777 volt

2023. máj. 27. 04:26
 14/25 anonim ***** válasza:
63%
A 13-as válaszban ott van minden. Amúgy emberkínzás lesz ez a gyereknek, nektek, meg a veletek utazó 400 másik embernek is, én minden csecsemő elől menekülök a gépeken, mert nem egyszer tették tönkre egy nyaralásom első 1-2 napját azzal, hogy nulla percet tudtam aludni egy hörögve üvöltő purgyétól.
2023. máj. 27. 08:16
 15/25 anonim ***** válasza:
43%

Ezt a sok ítélkező fåszt. Mintha Balira akarnának repülni szelfizni hármat, mintha nem létezne olyan élethelyzet, amikor igenis az a legjobb vagy legkevésbé rossz döntés, hogy igen, 16 órán át stressznek teszed ki magadat, társadat, gyermekedet, a többi utast. Pedig igenis létezik ilyen helyzet.

Ezért a lehető legfelelősebb döntés utánajárni , utánakérdezni, hogy mire számítson az ember és hogyan tud minél több stresszfaktort kikapcsolni.

2023. máj. 27. 09:11
 16/25 A kérdező kommentje:

13-as nagyon szépen köszönöm ezt a hosszú leírást!🙏❤️

Egyébként nagyon jó kis baba a legtöbbször ha utazunk pl kocsival végig alussza vagy eljátszik a játékokkal illetve ha beszélgetünk vele nagyon elvan akár 30-40 percig is szerencsére nincs kézbe szoktatva itthon is legtöbbször pihenőszékében van illetve játszó szőnyegen. Mindent próbálunk meg tenni hogy neki a legjobb legyen illetve hogy társaink se szenvedjenek majd.😊

2023. máj. 27. 09:16
 17/25 A kérdező kommentje:
15-s Köszönöm hogy valaki végre érti hogy nem nyaralni megyünk hanem ez egy olyan lehetőség amiért hálás inkább az ember hogy meg adatik. Köszönöm a megértést ez jól esett!❤️😊
2023. máj. 27. 09:19
 18/25 anonim ***** válasza:
61%
13-as vagyok. Remélem azért egészséges elmével kihívást jelent az én hozzászólásomba beleolvasni, hogy én meg-, illetve elítéllek téged. Pusztán azokat a tapasztalatokat írtam le, amiket nem a fotelből álmodozva szedtem össze, hanem a valóságban megéltem és megélek rendszeresen. Ahogy egyébként a betűknek nevezett ákombákomaim szabályos rendbe állításából kiderül, szinte minden járaton több kisbaba is utazik, nem ördögtől való dolog ez. Ahogy ők is, ti is épségben el fogjátok érni az úticélotokat. Nem tisztem, hogy megítéljem döntésed helyességét, de a te helyedben én is utaznék a gyerekkel. Minden körülmény ellenére, amik persze vannak, ha tetszik, ha nem.
2023. máj. 27. 14:23
 19/25 NTBS ***** válasza:
68%
Szerintem ne utazz ilyen kisbabával. Elég kezdésnek, ha csak apa megy.
2023. máj. 27. 14:59
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Legyünk őszinték, mindenki utálja a kiskölyköket a repülőn.
2023. máj. 27. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!