A pestiekmek miért mondják mindenre hogy messze van?
Én 7 éve költöztem Budapestre, épp fordítva látom, innen mindent sokkal közelebbnek érzek. Előtte 60-150 ezres városokban éltem, ahol minden megvolt pár km-en belül, iskolába majd munkahelyre mindig gyalog jártam. Hétvégén egy 100 km-es út soknak számított, ráadásul dunántúli városból mondjuk elmenni túrázni a Bükkbe, vagy fordítva, az nagyon ritka volt a távolság miatt.
Most 9 km-re járok dolgozni, de dolgoztam 15-re is, ennek közelében sem voltam vidéki városokban, főleg bringával járok, de korábban tömegközlekedéssel is. A hétvégi programokat gyakran egészen távol csináljuk, akár szomszéd országokban, de a Bükkbe vagy a Bakonyba elugrani már nincs is érezhetően messze, most szombaton például Kőszegi hegységben túráztunk egy 28 km / 1000 méter szintest, autóval fordulva szállás nélkül, mikor hosszabbak a nappalok, Raxon is megcsinálunk hasonlót, de messzebb is előfordult, illetve Tátrában is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!