Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok elővigyázatos...

Mennyire vagytok elővigyázatosak külföldön?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, imádok utazni.:) Van hogy barátnőkkel, de volt már olyan is hogy egyedül mentem. Tudatában vagyok hogy rengeteg minden történhet (mindig van biztosításom), olyanokra gondolok hogy eltűnés, emberölés stb.

Viszont én nem szoktam ezekre gondolni mikor utazom, mert minek stresszelnék ezen. Nagyon jól tájékozódom mindenhol, főleg google tèrképpel a kezemben (persze nem biztos hogy pontos, mondjuk ilyen még nem volt). Nálam sosincs olyan hogy nem tudom mi merre, feltalálom magam.

De már mondták párszor, hogy fiatal lányként vigyáznom kellene jobban. Muszlim országban még nem jártam.

Ti mennyire vagytok elővigyázatosak?

Nyilván kerülöm az gyanús alakokat, helyeket, nem állok le beszélgetni akárkivel.

2022. júl. 4. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok, gyakran utazom egyedül. Nyilván ésszel megyek, tehát nem rohanok be a helyi cigánysor közepébe, meg nem is öltözöm kihívóan. Ha valahol úgy érzem, hogy gond lehet, akkor onnan elmegyek, de ilyen nagyon ritkán van. Egyetlen alkalom volt eddig, amikor féltettem a testi épségemet, de az sem ember miatt volt, hanem egy kutya gondolta úgy, hogy ő most épp nagyon jó házőrző, én meg betolakodó vagyok. (Nyílt utcán történt mindez, egy balkáni ország falujának szélén.) Arab országokban még csak pasival jártam, de azok jelentős részébe tényleg nem mennék egyedül. A lényeg, hogy ha a józan eszedet nem hagyod otthon, akkor a fejlett világban szerintem felesleges félni.
2022. júl. 4. 20:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Muszlim országba nem mennék egyedül.:/
2022. júl. 4. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Ok elmondtad párszor, hogy muszlim országba nem mész. Inkább tájékozódj, hogy egyes országok biztonsági szintjéről. Nem csak azért lesz egy ország veszélyes mert muszlim..
2022. júl. 4. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
32%

Jártam már kvázi háborús zónákban, ittam le magam garantáltan hepatitiszlerakat indiai kocsmákban, vitatkoztam vallásról Pakisztánban, kellett lefizetnem mexikói rendőröket, volt pár gázabb helyzet nagyon csóró afrikai országokban, például egy fél nap fogda, máig nem tudom milyen okból.

Mindig bemászom a dzsuva közepébe, ott történnek az érdekesebb dolgok, de az is tény, hogy mindenkinek ez egyáltalán nem való. Az önmagában, hogy muszlim többségű egy ország, a világon semmit nem jelent, az Öböl-országok vagy Irán egyáltalán nem problémásak nőként, ha betartod a játékszabályokat, Marokkó vagy Egyiptom is teljesen sima, ha voltál pár hasonló helyen, Törökországban meg kikérik maguknak, hogy maga az ország muszlim volna :)

2022. júl. 4. 22:01
 5/6 franciasrac ***** válasza:
66%

Csak a minimum, eddig csak Európaszerte utaztam tehát sose kellett igazán aggódnom, mindenféleképpen nagyon ritkán aggódok, de tucatnyi országban voltam, akár egyedül, akár barátokkal vagy családdal, és sose volt bajom, anélkül, hogy stresszeljek ha fellépek az utcára vagy kirándulok egy távoli hegyen ahol nem lehet kérni semmi segítséget senkitől. Aki túl óvatos, az szerintem nem élvez. Persze nem hülyének kell lenni és semmire se figyelni, csak nem érdemes elmebetegeskedni érte.

Mellesleg 16 éves fiú vagyok ha számít.

2022. júl. 5. 05:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmi extra, sokat utazom egyedül.

Értékeimre nagyon vigyázok (zsebtolvajokra figyelni!), este 21-22 után már nem nagyon csatangolok ha egyedül utazok.

2022. júl. 5. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!