Jódtablettákat osztanak ki Romániában? Idióta paranoia vagy jogos elővigyázatosság?
Elkezdik kiosztani a nukleáris incidens esetére beszerzett jódtablettákat Romániában
Romániában megkezdődik a nukleáris incidens esetére beszerzett 30 millió jódtabletta kiosztása, miután a műveletet szabályozó miniszteri rendelet megjelent a hivatalos közlönyben – közölte pénteken az egészségügyi minisztérium. A 65 milligrammos kálium-jodid tablettákhoz családorvosok által kiállítandó vény alapján, a kijelölt gyógyszertárakban ingyenesen juthatnak hozzá a lakosok, de nyilatkozatot kell aláírniuk, hogy a tablettákat csak nukleáris incidens esetén, kizárólag a hatóságok felszólítása alapján veszi be.
Gondolod, hogy Szíjjártónak ott is vannak érdekeltségei?
Ja, bocs. Kerestem, de nem találtam.
Hát, akkor ez van. De én úgy vettem ki a hírből, hogy ez csak a lakosság megnyugtatására van, merthogy korábban kifosztották a gyógyszertárakat. A jód nem csodaszer, önmagában ez még senki életét nem fogja megmenteni.
nukleáris incidens alatt mit kell érteni?
hogy megint balf@aszoskodnak egyet egy atomerőműben, mint csernobilban?
mert ez alatt ezt értem
ha atomot dobnának az inkább nukleáris támadás a jobb fogalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!