Utazás Japánba gyalog?! Hátizsákos utazás.
…Egyik ismerősöm egy beszélgetés közben, poénból felvetette, hogy Japánba csak kb 90 nap az út gyalogosan. Nem kell 350-450 ezreket elkölteni a repülőre.
Amilyen hülye vagyok, azóta is ezen gondolkodom… Megcsinálom, neki fogok (lehet keróval), gyalogosan, tömegközlekedéssel így akár 50 nap alatt oda érhetek. Közben bejárom a keleti országokat.
Mit vigyek a táskába? Egy Elcaminora mit visz az ember? Lehetséges egyáltalán ez a terv? Úgy állok hozzá, hogy nincs lehetetlen, de azért érdekel a ti véleményetek is, mint tapasztalt utazóknak.
Tapasztalt hátizsákos utazók, szerintetek, hogyan lehet erre felkészülni? Ti, hogyan kezdenétek hozzá? Fizikai erőnlét nem probléma.
Egyik kérdező poénból felvetette, hogy Japánba csak kb 90 nap az út gyalogosan. Nem kell 350-450 ezreket elkölteni a repülőre. Ezért elgondolkodztam, hogy minimum 90 napra, hosszú túra alkalmával mennyibe kerülhet a megélhetés: kaja, az esetleges tigriscicókák általi sebek kezelése kórházban, vadkempingezés közben, továbbá a skorpió- és viperamarás kezelésének költségei. Néha le lehet dolgozni, ha valaki van annyira jó fej, hogy befogad éjszakára, amikor már a kimerültségtől szédelegsz, mármint jó esetben alvás után ledolgozod neki.
Vagy bankártyádról fedeznéd a kötlségeidet? Az jó, mert akkor a kórházi költségeket tudod állni majd. Ne feledj hozzáadn inéhány napot a kilencvenhez, amikor malária szuncsikkal akadsz össze. Kicsit kimerült leszel, esélyesen. Már ha mindezek után életben maradsz a gyalogtúrád során.
Adjuk csak össze.... Jaj, nem lehet, hogy egy kicsit már a repcsijegy ára felett járunk...? Mármint úgy, hogy egyelőre csak néhány fajta, valószínűsíthető költséggel számoltam.
Jóból mondom.
Nem rossz dolog a vadkemping, egyedül is csináltam egyszer-kétszer. De csak 1-2 hetekre és csak a környező országokban. Úgy elég olcsó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!