Utazás Japánba gyalog?! Hátizsákos utazás.
…Egyik ismerősöm egy beszélgetés közben, poénból felvetette, hogy Japánba csak kb 90 nap az út gyalogosan. Nem kell 350-450 ezreket elkölteni a repülőre.
Amilyen hülye vagyok, azóta is ezen gondolkodom… Megcsinálom, neki fogok (lehet keróval), gyalogosan, tömegközlekedéssel így akár 50 nap alatt oda érhetek. Közben bejárom a keleti országokat.
Mit vigyek a táskába? Egy Elcaminora mit visz az ember? Lehetséges egyáltalán ez a terv? Úgy állok hozzá, hogy nincs lehetetlen, de azért érdekel a ti véleményetek is, mint tapasztalt utazóknak.
Tapasztalt hátizsákos utazók, szerintetek, hogyan lehet erre felkészülni? Ti, hogyan kezdenétek hozzá? Fizikai erőnlét nem probléma.
"Amilyen hülye vagyok, azóta is ezen gondolkodom…"
Tényleg jó hülye vagy....vagy ha csak a szokásos napi bohóc faxkalap kerdes kiírása volt a cél,akkor nagyon ügyes vagy.
Megnéztem térképen, a Budapest-Vlagyivosztok távolság 10 340 km. Ez 400 nap!!
Hidd el, nem lehet huzamosabb ideig többet gyalogolni, mint 5 óra/nap. Hátizsákkal pedig nem tudsz gyorsabban haladni, mint 5 km/óra, tehát csak 25 km-t tehetsz meg egy nap!
Nekem volt gyaloglós munkahelyem egy raktárban, egyfolytában mozognom, járkálnom kellett, ha túlóráztam, tehát 9 vagy 10 óráztam 8 helyett huzamosabb ideig, már fájt a talpam a műszak végére, pedig szuper kényelmes cipő volt rajtam. És annak ellenére, hogy folyton gyalogoltam, azért mégsem teljesen, hiszen itt-ott meg is kellett állnom közben, tehát azért mégsem arról szólt, hogy megállás nélkül menetelek. De te egyfolytában gyalogolnál, azt pedig nem lehet bírni napi 5 óránál többet. Most ne egy-egy napra gondolj, hanem hogy minden nap hónapokon keresztül, lehetetlen így többet gyalogolni, mint 5 óra. Vagyis kéne bő 13 hónap, mire odaérnél.
Budapest-Tokio gyalog 11 912 km. Ha naponta megtennél 30 km-t (amit nem hiszek, beszrnál már az első tiz km után), szóval napi 30km megtételével 397 napba tellene. És akkor nem számoltuk bele, hogy mindjárt az elején, Ukrajnában szétlőnék az oroszok a segged. Utána Oroszországban a semmi közepén gyalogolnál. Hja, és a végén meg le kellene úsznod laza 160 km-t, de legjobb esetben is legalább 50km-t, az orosz szárazföld és a Szahalin sziget között, aztán még 100 km-t Szahalin sziget és japán első szigete között, de akkor még messze van Tokio.
Szerintem inkább vegyél egy egyirányú repülőjegyet, és maradj ott, az eszed meg van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!