Indiában tényleg olyan sok ember van az utcákon, mint ahogy a híradásokban mutatják?
India elég nagy...
Budapesten ugyanannyian vannak az utcákon, mint Felcsúton?
Elképesztő! :)
Én, mikor először láttam ilyen képeket (tehát akkor még nem videót) indiai vonatokról, el sem akartam hinni, hogy ez valóban így van, azt hittem, hogy csak valahogy a poén kedvéért felmásztak rá emberek, természetesen egy álló vonatra. Ekkor még nem sokaknak volt internetük otthon, nekem sem, tehát nem arról volt szó, hogy nyakra-főre neteztem, videókat néztem.
Szentül meg voltam róla győződve, hogy ilyen a valóságban nem létezik, hogy emberek így ellepnek egy vonatot. :D Azt hittem, hogy csak egy szerkesztett fotó vagy viccből készítették a képet, és csak a fotó kedvéért mászott fel ilyen sok ember a vonatra.
Te kb. azt kérdezted, hogy "Görögországban tényleg minden ház fehér?" mert te láttál egy képet, amin minden ház fehér volt. Vagy "Magyarországon tényleg mindenhol szobrok vannak a hegyek tetején?" csak mert a Gellért-hegyen van.
Budapestet se lehet összehasonlítani Indiával mivel az előbbiben kb. 2 millióan laknak és egy város, az utóbbi meg egy ország majdnem 1,5 milliárd emberrel.
Indiában is van, ahol sok az ember és van ahol kevés. Ennyi.
@6 Jó hosszú életű ember lehetsz, mert Varanásziban az elmúlt 400 évben nem nagyon volt olyan időszak, hogy a két szélső ghatnál ne égettek volna holttesteket.
A kérdésre válaszolva: a filmek Indiája Észak-India, leginkább Uttar Prádes. Az ottani népsűrűség tényleg nagyon magas, Delhiben meg Varanásziban is egymást tapossák az emberek, viszont sok olyan régió van, ahol ennél sokkal ritkásabban laknak. A zsúfolt vonatok jellemzően nem is indiai, hanem bangladesi képek, azok is főleg muszlim ünnepek előtt készülnek, amikor egy másfél Magyarországnyi területről próbál 160 millió ember hazajutni a rokonaihoz. Egy átlag indiai másodosztályú vonat maximum kopottasabb egy magyar gyorsvonatnál, amúgy pont ugyanúgy helyjeggyel utaznak az emberek, csak kaját is adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!