Miért nem járhatja be és láthatja a világot minden ember?
Egyrészt nem mindenki engedheti meg magának, másrészt nem mindenki vágyik rá. Én imádok utazni, de ismerek nem egy olyan embert, aki felesleges nyűgnek tartja és ha el is megy, hiányzik a megszokott környezete és az is teljesen rendben van.
Az életnek amúgy sincs egyetlen univerzális, mindenkire ráhúzható értelme, mindenki azért felelős, hogy a sajátjának értelmet adjon.
Én rengeteget utazok, legalább 20 országban voltam már minimum pár napot. Nyilván ennél több kell ahhoz, hogy megismerd az adott országot.
Aki szeretne világot látni, az meg is találja rá a módot. Utazni fillérekből is lehet, ha az ember elég kreatív. Eleve egy másik országba járok egyetemre. Két barátnőmmel például egészen Madridig stoppoltunk. Ausztráliában úgy töltöttem el két hetet, hogy a helyi levelezőtársam meghívott. Erasmus+ progra keretében is háromszor jutottam ki különböző országokba. Ott van a Lingoo ( [link] ahol kifejezetten jó árakon szállhatsz meg helyi családoknál. Utazni nem drága dolog, csak akkor nem luxusszállodában szállsz meg és nem eszel étteremben. A legtöbb utazásom során melegszendvicsen és pizzaszeleteken élek, de akkor marad pénzem belépőkre és programokra.
Egyébként nem mindenkinek van igénye és kedve utazni. Ők másban találjuk meg az örömüket, ami semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint az utazás. Nekem sem egy az egyetlen szenvedélyem, ahogy másoknak sem. Rengeteg más is értelmet adhat az ember életének, például (szintén saját példa) a művészetek. Aki viszont valóban szeretne utazni, az fog is.
21/L
"olyan fura egy helyben leélni egy életet,"
"én meg még soha nem jártam külföldön"
Hány éves vagy?
Amúgy én pl. 30 évesen láttam először tengert - azóta Hála Istennek jó sokszor :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!