Csinálnátok 25 évesen még Erasmust?
Szóval 16 voltam, amikor kiköltöztem a szüleimmel Németországba. Az első két évet nyelv tanulással töltöttem, a gimi 18 évesen kezdem el a gimi második évét, 20 voltam, amikor érettségiztem. Utána nem tudtam eldönteni, hogy mit csináljak, ezért csináltam egy ilyen bolti eladói képzést, amiben egy évig dolgoztam is, de meguntam. Arra jó volt az az egy év, hogy rájöttem, hogy milyen irányba szeretnék menni. Mivel most már jól beszélek németül és az angol is elég jól megy, tolmácsnak fogok tanulni egyetemen, ahol van lehetőség Erasmus programra. Most 23 vagyok, ha a második évet kezdem, amikor optimális lenne menni, 24-25 éves lennék. Jó lenne az angol szempontjából, ha angol nyelvű területre mehetnék, mondjuk Amerikába, ami nagy álmom volt már régóta, pláne az, hogy ott tanuljak, de úgy érzem hogy már túl idős vagyok ehhez😫 Ha nem ment volna el ennyi időm nyelvtanulással és előbb rájöttem volna, hogy mi szeretnék lenni, akkor biztos hogy mentem volna, de így cikinek érzem.
(Anyagi kérdés nem gond, mert van félretett pénzem és a családom is támogat)
Igeeen menj! Legjobb dolog,legszebb egy évem volt :) És ne aggódj a korod miatt, egyáltalán nem késő.
Én 22 évesen mentem és a kint összeverődött társaságunk átlag életkora 25-26 volt.
Kb én voltam az egyik legfiatalabb. A német srácok mind 27-28 évesek voltak egyébként pont.
Az meg mindegy h alap vagy mesterszakon vagy kint, az összes nemzetközi diák együtt mozog, ugyanazokat a programokat szervezik nekik. Szóval hajrá!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!