Ti mit csinálnátok?
20 éves lány vagyok, de még csak most fogok érettségizni esti gimiben. Nem dolgozok jelenleg, csak tanulok, nincs semmi pénzem. A nyaramat Balatonon töltöttem, szezon munkáztam. Imádtam ezt a nyarat, kb. a belemet is kidolgoztam de rengeteget buliztunk, rengeteg élményt szereztem, sírva pakoltam a bőröndbe amikor mentem haza. Úgy voltam vele, hogy amint leérettségiztem, visszamegyek és megint ott töltök egy nyarat. Majd az azutánit és az azutánit is. Barátnőmmel még az is megfordult a fejünkben hogy ott maradunk. :D De most hogy eltelt elég hosszú idő itthon, már úgy érzem nem érné meg ott napi 12 órákat ledolgozni, havi 150-ért... De az élmény miatt menni akarok, de ha belegondolok semmi értelme. Pénzt félrerakni nehéz lesz, pedig pont erre lenne most szükségem mivel el akarok költözni itthonról amint már nem köt ide a suli. Az egyik ismerősöm már nagyon régóta felajánlotta hogy menjek ki angliába, segítene mindenben. Ő ott él már évek óta. De máshová is mehetnék külföldre. Igazából az volt a célom hogy most Balatonon összeszedem a pénzt kezdésnek egy szobára Pesten, és szeptembertől ahogy vége a szezonnak, felköltözök és dolgozom azt amit találok. Tudom, nem élnék luxus körülmények között, de valahonnan el kell indulni. Mellette tanulnék és tavasszal csinálnék emelt érettségit, amivel megpróbálhatnék egyetemre bejutni. Mert ezt a sulit eléggé eltrehánykodtam és most már csak arra hajtok hogy legyen meg az érettségi és ennyi.
A másik opció. Ami felé egyre inkább hajtok. Érettségi után kimegyek külföldre és ott maradok ameddig kedvem van. Több pénzem lenne vehetnék magamnak jó cuccokat, tanulnám a nyelvet, megismernék külföldieket, világlátás stb.
Nyáron leszek 21, úgy érzem valamit kezdenem kell az életemmel. Olyanok véleménye érdekelne aki élt külföldön és Budapesten is. Hol a jobb?
Tudom hogy gyerekes terveim vannak, de nem volt könnyű az életem eddig, csak szeretnék mindent helyrehozni a saját lábamra állni, és kiszakadni az eddigi közegből.
Csak egy érettségivel nehezen fogsz boldogulni, szóval inkább a tanulásra koncentrálj.
Az, hogy nyáron Balatonon vagy külföldön vagy az mindegy, rajatad áll mi érdekel, mit csinálnál szívesen, milyen lehetőséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!