Kiskorotokban (olyan 10 éves kor alattra gondolok) milyen prekoncepcióitok voltak idegen orszagokról, ami később kiderült, hogy téves?
Én pl. Egyiptomról azt hittem, hogy a mai napig a világ egyik leggazdagabb országa, és még most is a régi isteneikben hisznek, van fáraó stb.
Időnként amikor a tévében szóba került Izrael, arról is azt hittem, hogy még mindig a sivatagban vándorolgatnak, mint anno Mózesék.
Természeteses a fejemben Kínában is a mai napig császár volt, és igen sárkányok is élnek :D
Én azt hittem, hogy a németek a Szovjetunióban élnek.
Az pedig fel sem merült bennem, hogy léteznek más nyelvek is. :)
Törökországról valószínűnek tűnt, hogy még mindig bazárba járnak vásárolni turbánban, kofákkal meg déli imaszóval. Mint kiderült náluk is van már szupermarket és az imám sem sokkal központibb a kultúrájukban, mint nálunk a déli harangszó.
Dél-Amerika valami egzotikus vidéknek tűnt, egyfajta ígéretek földjének ahol jól élnek gondok nélkül, nagy a jólét. Mint kiderült mindenki rohadt csóró és a nők sem valami szépek.
Én azt hittem, az idegen nyelveket úgy kapjuk kb, mint a titkosírásokat, hogy ami a magyarban mondjuk M betű, az más nyelven K, stb.
Az élet az afrikai szavannán elég idillinek tűnt.
Hogy Oroszország a világ leggazdagabb országa, (ezt amúgy pusztán a mérete miatt gondoltam).
Az hogy Ausztrália majdnem lakatlan és Sydney az egyetlen település.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!