Nem lenne jobb, ha Európa az NDK-s vendégmunkás megoldást választaná a munkaerőhiányra a Willkommenskultur helyett?
Az NDK-ban, ha behívtak idegeneket vendégmunkásnak, azokat a lakosságtól elzárt szállókon tartották bezárva, lefüggönyzött buszokkal elvitték őket a munkahelyre, a műszak végén újra be a letakart buszba és vissza a szállóra. Maximum 7 évig dolgozhatott ott egy ember és szó sem volt újra, hogy a családjuk velük jöhet az NDK-ba lakni.
A mai Németországban meg lassan arabok meg négerek alkotják a többségi társadalmat.
Egész Európának a volt NDK-s formulával kéne megoldania a munkaerőhiányt, nem ezzel a mai Willkommenskulturral.
“Az NDK-ban, ha behívtak idegeneket vendégmunkásnak, azokat a lakosságtól elzárt szállókon tartották bezárva, lefüggönyzött buszokkal elvitték őket a munkahelyre, a műszak végén újra be a letakart buszba és vissza a szállóra. Maximum 7 évig dolgozhatott ott egy ember és szó sem volt újra, hogy a családjuk velük jöhet az NDK-ba lakni.”
Ebből egy szó sem igaz. Hazugság.
“Az NDK-ban, ha behívtak idegeneket vendégmunkásnak, azokat a lakosságtól elzárt szállókon tartották bezárva, lefüggönyzött buszokkal elvitték őket a munkahelyre, a műszak végén újra be a letakart buszba és vissza a szállóra. Maximum 7 évig dolgozhatott ott egy ember és szó sem volt újra, hogy a családjuk velük jöhet az NDK-ba lakni.”
Ez lenne a normális. Nálunk is így kéne az ukránokkal.
*2
Vagyis kihajítanád azokat is, akik tisztességesen élnek és csak azért vannak külföldön, mert ott jobban boldogulnak.
*4
Miért nem létesítesz mindjárt külön gettókat nekik? Az legalább stílusosabb :P
*8
Igen, nekem is fura, amikor csupán végletekben képesek gondolkodni :S
Akkor a wikipedia hazudik.
Az én szüleim az NDK-ban dolgoztak, én is ott éltem velük.
A lakótelep tele volt lengyel, kubai, vietnámi (és magyar) munkásokkal, meg persze egy csomó helyi némettel.
Semmiféle elkülönítés nem volt, pláne nem lefüggönyzött buszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!