Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország is Nyugat-Európa...

Magyarország is Nyugat-Európa sorsára jut?

Figyelt kérdés

Már akkora a munkaerőhiány, hogy Dél-Ázsiából, Kelet-Ázsiából, Afrikából hoznának munkásokat.

[link]

2017. okt. 19. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Inkább kapzsiság lehet a háttérben. Vagyis abban reménykednek hogy a szegény országokból bevándorolt emberek minimálbérért is dolgoznak. Magyarországot nem veszélyezteti ez mert itt amúgy is kevés pénzért dolgoznak az emberek.
2017. okt. 19. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

Ez már felmerült. Csak kissé érdekes lesz a "Takarodjál büdös migráns" c 3 éve tartó gyűlölet kampány mellet.

Mivel fogják magyarázni ?

Egyébként ez lesz ha szétvered az oktatást, elüldözöd a munkavállalókat, és nem születik annyi gyerek amennyinek normálisan kéne. Az a 2.1 minimum.

Ja persze tudjuk MO-n "dübörög a gazdaság."

Elvileg már csak Bulgáriát előzzük meg.

Ja és még így is virágzik a protekció.

2017. okt. 19. 23:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Természetes, hogy a pénz, anyagiak állnak a háttérben. Jóval olcsóbb lehet a külföldi munkaerő, mint egy hazai honfitárs, így az előbbit választják. Ebben a magyarok sem különbek, mint a britek, franciák, németek, hollandok, belgák, osztrákok...
2017. okt. 19. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem feltétlenül azt jelenti hogy ne lennének emberek a munkákra. Amíg az építési vállalkozók átb@5ssák a munkavállalókat - addig nem fognak elmenni nekik dolgozni. Ismerek én is olyan embereket akik az építőiparban dolgoztak és mindegyiküknek lógnak régebbi munkabérekkel. Ezek az emberek már egyszer megégették magukat és most inkább otthon maradnak mintsem elmenjenek ingyen dolgozni. Hozhatnak ide ázsiából munkaerőt - de ők már az első kifizetetlen hónap után azt fogják mondani hogy a viszont nem látásra és munkabér pótlás gyanánt elviszik a munkaeszközöket. Az jobb lesz illetékesek? Ti b@5ztátok el a dolgot fővállalkozók és alvállalkozók. Most igyátok a levét.
2017. okt. 19. 23:23
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Orulnek ha annak a sorsara jutna, de valsz nem fog...
2017. okt. 20. 00:19
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Igen, fejlett országként várható volt, hogy a rendszerváltás után előbb-utóbb ugyanazokkal a jelenségekkel fogunk találkozni, mint a Nyugat.
2017. okt. 20. 06:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is pont ezen gondolkodtam,és ehhez kapcsolódóan írtam is ki kérdést.

Igen,valami hasonló folyamat indult el nálunk is,viszont nálunk nem lesz akkora hatása,mert mint előttem is írta valaki itt tényleg nagyon kevés pénzért dolgoznak az emberek.

2017. okt. 20. 07:29
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

És igen,nagyon ciki lesz egyszerre migránsellenesnek lenni,és vendégmunkásokkal dolgoztatni.

Akkor el kellene már végre dönteni a fidesznek,hogy most kell a migráns vagy nem kell.

2017. okt. 20. 07:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Én speciel arra vârok hogy kapjak egy olyan nelot amiben nem lenyomjak a torkodon hogy mit kell csinalni hanem opciok kozul valaszthatok addig meg várok
2017. okt. 20. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!