Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A kelet-magyarországi városok...

A kelet-magyarországi városok (pl. Debrecen, Miskolc) miért ennyire lepukkantak a nyugat-romániai városokhoz (pl. Nagyvárad, Temesvár) képest is?

Figyelt kérdés
2020. okt. 19. 18:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

20: "Debreceni születésűként pedig nem tudnak meggyőzni, hogy egy beruházás (ami még el se indult) miatt hirtelen olyan bőség lesz a munkahelyekben, mint Budapesten, az árak viszont már ott járnak."

Az égvilágon senki sem állította hogy akkora a kínálat mint Pesten, de az országos átlaghoz képest kiemelkedő az álláslehetőségek száma.

Nem tisztem hogy pont Debrecent védjem, csak hát ha az is sz@r ahol lehet dolgozni, meg az is ahol nem (szerinted Eger), akkor nem tudom, hogy miről beszélsz?! Különben régebben volt itt egy kérdés, ami egy igen jó és valósnak látszó városelemzéssé alakult, érdemes átolvasni:

2021. jan. 2. 21:46
 22/38 anonim ***** válasza:
2021. jan. 2. 21:49
 23/38 anonim ***** válasza:
38%
Igen, ott is volt jó pár hozzászólásom :) fenntartom, hogy nincsenek olyan minőségű és mennyiségű munkahelyek, mint Pesten, de annál a kérdésnél tényleg ki lett tárgyalva, fenntartom a véleményem, hogy jelenleg egy szép nagy üres lufit fújnak Debrecenben, de túl messze van ahhoz, hogy bármikor is igazi versenytársa lehessen akar Budapestnek, akár a nagyobb nyugati városoknak, repülőtér ide vagy oda (a másik kérdésnél ez volt a fő érv Debrecen mellett). Ott is sokan belémálltak, annak ellenére, hogy tényleg ott születtem, és az egyetem végéig ott éltem es dolgoztam, azóta pedig (most már lassan 10 éve) Budapesten és környékén, mindamellett, hogy rendszeresen visszajárok a gyerekkori barátaimhoz, akik közül van, aki maradt Debrecenben. Sok pozitívuma van a városnak, de piacképes tudással se érzem a csábítást, hogy hazaköltözzek.
2021. jan. 2. 21:55
 24/38 anonim ***** válasza:

Írtam: "Az égvilágon senki sem állította hogy akkora a kínálat mint Pesten, de az országos átlaghoz képest kiemelkedő az álláslehetőségek számai!

Mindegy, én nem győzködlek, mert semmi érdekem nem fűz hozzá, ráadásul el is kanyarodtunk a kérdés címétől.

2021. jan. 2. 22:02
 25/38 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk a 200 ezres Debrecennek mégis miért kellene versenyeznie a 1.5 milliós Budapesttel, vagy a szétrománozott, széttelepített, 300-400 ezer fős erdélyi városokkal? Nem nagy elvárás azért ez egy kicsit? A saját súlycsoportjában (150-250 ezer fő) igenis jó város. Persze lehetne jobb is.
2021. jan. 2. 22:05
 26/38 anonim ***** válasza:
19%
Maximum kelet-magyarországi viszonylatban kiemelkedő, és aki ismeri az ottani viszonyokat, az tudja, hogyan megy akár multiknál is a kiválasztás, plusz a bérek is béka segge alatt, az árak meg már pestiek. Ez saját tapasztalat, nem távoli vélemény, így győzködésre tényleg nincs szükségem, köszönöm :) én sem offolok tovább, a linkelt kérdésben lehet még olvasni erről a témáról.
2021. jan. 2. 22:06
 27/38 anonim ***** válasza:
51%

26? mert neked nem jött össze, másnak még élhető!

Élj boldogul, ott ahol vagy!

2021. jan. 2. 23:03
 28/38 anonim ***** válasza:
Fél évvel később írok, de lehet páran elolvassák. Debreceni vagyok. Debrecen belvárosa leppukant?? A belvàros teljesen modern. Még a külvárosban is kevés hely van amire ránézek és azt mondom hogy csúnya vagy lepukkant ( a Nagyállomáson kívűl.)
2021. júl. 21. 14:27
 29/38 anonim ***** válasza:
A Nagyállomás se csúnya, bár nekem fáj a szívem a régi, Pfaff Ferenc-féle épületért, amit lebombáztak.
2021. júl. 21. 14:40
 30/38 anonim válasza:
79%

Ne feledkezzunk meg egy varos foldrajzi fekveserol sem.

Nekem Nagyvaradon is es Debrecenbe is van ingatlanom,jol ismerem mindket varost.Igen Nagyvaradot nagyon feldobja a Sebes Koros,az utobbi evekbe gyonyoruen helyrahoztak a Korospartot ami a varoskoztontot ketteszeli.A Szent Laszlo ter gyonyoru!

2021. nov. 18. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!