Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A kelet-magyarországi városok...

A kelet-magyarországi városok (pl. Debrecen, Miskolc) miért ennyire lepukkantak a nyugat-romániai városokhoz (pl. Nagyvárad, Temesvár) képest is?

Figyelt kérdés
2020. okt. 19. 18:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk Budapestet nem nehéz leelőzni...
2020. okt. 30. 22:35
 12/38 A kérdező kommentje:
Nagyváradon azért főtér azaz a Szent László tér nagyon jól néz, rengeteg a 19. -20. században épült szecessziós épület és szépen fel is vannak újítva. A főtért környékén sincsenek látótávolságban lepusztult szocreál épületek, legalább 1-2 km-es körzetben nagyon hangulatos az a városrész. A külvárosi részek lepukkantak való igaz, de Debrecenben és a Miskolcon a főtér és környéke is lepukkant (Nagyváraddal ellentétben).
2020. okt. 31. 15:41
 13/38 anonim ***** válasza:
83%
Közel negyven éve Miskolcon élőként engem az is meglep, hogy ezek szerint van főterünk. Melyikre gondolsz?
2020. okt. 31. 22:57
 14/38 A kérdező kommentje:
Számomomra a Centrum a miskolci főtér.
2020. nov. 1. 07:47
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát az eleve nem is tér, hanem egy kereszteződés, az igaz, hogy azokkal a szocreál épületekkel nagyon elcseszték (még ha egyet át is építettek most). Azt hittem, a Hősök tere vagy a Városház tér nem tetszik.
2020. nov. 1. 20:12
 16/38 anonim ***** válasza:
74%

Érdekes ez az összevetés:

sajnos Budapestet Pozsony nagyon lekörözte, Kolozsvár meg utolérte. csak (még) kisebb...

Románia nagyon rákapcsolt, jövőre ők már euróval fognak fizetni!

Miskolcot inkább Kassával érdemes összevetni - sajnos nem Miskolc javára.

Debrecent Nagyváraddal összevetve: Nagyvárad mindig egy gyönyörű város volt (Pece-parti Párizs) és nem kapott olyan szőnyegbombázást mit Debrecen. Igen, Debrecenből ezért hiányoznak azok a 20.sz. eleji épületek, amik pl. Szegedet is széppé teszik.

Viszont a legnagyobb fejlődés Debrecenben van, és nem csak a BMW-nek köszönhetően! Debrecen Kolozsvárhoz képest van csak lemaradva (még).

2021. jan. 2. 10:50
 17/38 anonim ***** válasza:
78%

A Kelet-Magyarországi városok közül jó párnak a Nyugat-Magyarországi városok nem kihívások!

Nyíregyháza, Eger, Miskolc stb. bármikor felveszi a versenyt a lepukkant Szombathely-jel, Kaposvárral vagy Veszprémmel.

2021. jan. 2. 13:00
 18/38 anonim ***** válasza:
50%

#17 Veszprém nekem tetszett miskolciként, igaz, csak pár napot töltöttem ott.

Szombathely is bejött, de az egy egynapos kirándulás volt, nem tudom megítélni.

2021. jan. 2. 15:40
 19/38 anonim ***** válasza:
78%

Én egyik várost sem akarom bántani, pláne megsérteni, csak egyszerűen elmebajnak tartom azt az elterjedt idiotizmust, miszerint a Kelet-Magyarországi városok az igazi lepratelepek.

Azt akartam jelezni, hogy pl. Szombathely római-kori emléki lenyűgözőek - aztán egy nagy nulla: ócska, lepukkant buszok, lepukkant épületek, nincs munka - viszont drágaság van, mert az okosabbja Ausztriába jár át dolgozni, és a magasabb jövedelemmel felverik az árakat.

Ha Egerhez hasonlítom, hát a fasorban sincs. (én annak örülnék, ha mindegyik országrész nagyobb városai egy bizonyos szintet elérnének, de ez még nagyon odébb van - sajnos!)

2021. jan. 2. 16:57
 20/38 anonim ***** válasza:
24%
Keleten gyönyörű városok vannak, csak éppen élhetetlenek... szívem szerint Egerben élnék, de aki ismeri a környékét, tudja, hogy nincs piacképes munkahely. Debreceni születésűként pedig nem tudnak meggyőzni, hogy egy beruházás (ami még el se indult) miatt hirtelen olyan bőség lesz a munkahelyekben, mint Budapesten, az árak viszont már ott járnak. Én Budapestet de szeretem, még az agglomerációt se, mert az is élhetetlen sajnos, úgyhogy elfogultsággal se lehet vádolni... ha vki tud mondani olyan vidéki nagyvárost, ami minden szempontból (munka, oktatás, egészségügy, népesség, közbiztonság, kultúra, közlekedés) megfelelő, már másnap költözök.
2021. jan. 2. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!