Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Lehetséges egy globális...

Lehetséges egy globális vasúthálózat kialakítása Amerikát kivéve?

Figyelt kérdés
Pl. Pápua Új Guinea és Ausztrália között vannak kis szigetek, ott is átmehetne a vonal hidak segítségével. Ha nem , akkor kompon.

2020. aug. 30. 22:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

'Nyilván ezt a hálózatot a nulláról kéne kiépíteni, tehát nem a jelenlegi vonalakat használná.' - lila gozod nincs rola mennyibe kerulne ez, ugye? A meglevo, mukodo infrastukturat felszamolni es kiepiteni helyette egy masikat eszetlen ido, penz, energia, es soha nem terulne meg.

'Nincs messze hogy a vonatok is menjenek annyival.' - de, nagyon messze van, hiaba szeretne Elon Musk a hyperloop-ot, annyi technikai es menetbiztonsagi problema van, hogy jo sokara lesz csak ilyen.

2020. szept. 1. 13:31
 12/19 A kérdező kommentje:

11-es, lila gőzöm sincs róla hogy mennyibe kerülne, és nem is érdekel.

Mivel teljesen elméleti a kérdésem, nem az volt a kérdés hogy meg fog e valósulni. Nyilván jelenleg olyan ellentétek és konfliktuszónák vannak amelyek ezt lehetetlenné teszik. Közel-kelet, Oroszország...

De az nem igaz hogy nem térülne meg. A repülőgépek rengeteg kerozint elégetnek, rendkívül környezetszennyezők ezért minden megéri ami kiváltja a repülést és kevésbé káros.

Nem, nincs messze hogy a vonatok 700-1000 km/h sebességgel közlekedjenek.

https://www.youtube.com/watch?v=EOdATLzRGHc

Több rekordot is beállítottak már, pl a videóban szereplő francia TGV 574 km/h

2020. szept. 2. 09:06
 13/19 A kérdező kommentje:
2020. szept. 2. 09:06
 14/19 A kérdező kommentje:
2020. szept. 2. 09:19
 15/19 A kérdező kommentje:
De mielőtt még leírnátok, természetesen még nem tartunk ott hogy annyival menjenek és nem is állítottam azt.
2020. szept. 2. 09:20
 16/19 anonim ***** válasza:

De akkor mit akarsz kerdezni? Igazabol semmit, csak hajtogatod hogy de akkor most megvalosithato vagy sem es ugye szerintunk is es milyen jo lenne. Wishful thinking...

De hogy valaszt is kapj minden (akar fel nem tett) kerdesedre:

Elmeleti sikon megvalosithato-e? Igen.

Tenylegesen is megvalosithato, a jelenlegi technikai szinvonalon? Nem.

Megeri, megterul, azaz jelenleg erdemes megvalositani? Nem.

2020. szept. 2. 13:15
 17/19 A kérdező kommentje:

16 -os, igazából szakmai jellegű válaszokat vártam volna pl. hogy tengeri szigetek közé mekkora hidat lehet építeni és hova érdemes és hova nem....

Ezért is említettem pl. Ausztrália és Pápa Új Guinea összekötését.

Aztán pl. hol állná útját nagyobb hegység pl. , ki lehet e kerülni....

Vagy pl. a csalagút (eurotunnel) mintájára hol lehetséges és hol van értelme tenger alatti alagutat fúrni.... például...

Hideg-meleg éghajlat mennyire befolyásolja, tundrán vagy sivatagban mehetne e vagy nem.

Aztán pl azt vártam volna hogy jelenleg politikai okokból kifolyólag mely országon mehetne keresztül és melyik országokon nem.

Ezekre lettem volna kíváncsi és nem arra hogy mekkora hülyeség!

Nyilván én is tudom hogy technikailag még nem tartunk ott. Azt is tudom hogy irdatlan pénzbe kerülne, azt is tudom hogy nem éppen egypólusú és békés világot élünk jelenleg... azt is tudom hogy a repülés jelenleg még túl olcsó ahhoz hogy szükség legyen a távolsági vasút ilyen mértékű fejlesztésére. Amellett hogy ennek ellenére márpedig fejlesztik amennyire csak tudják.... egyes országoknak fontos hogy belföldön a lehető leggyorsabb vasutat építsék ki. Ha minden országban így lesz akkor nyilván ezek össze lesznek kötve....

2020. szept. 2. 22:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Ertem en hogy gondolat-omlesed van mert unatkozol otthon, csak epp eddig nem ez(eke)t kerdezted. A gondolatolvasok 2 rovattal arreb, az Ezo kategoriaban vannak.

Ha kisregenyt akarsz iratni valakivel, akkor javaslom helyette a sajat kutatast, senki nem fogja neked a vilag osszes orszaganak politikai-gazdasagi helyzetet kielemezni ebbol az egy nezopontbol.

2020. szept. 3. 07:30
 19/19 A kérdező kommentje:
18-as , nyilván nem lehet senki sem mindent tudó de ez az oldal azért van hogy minden válaszoló hozzátegye amit tud. Lehet építeni és rombolni is válaszokkal, attól függően hogy a válaszoló építő vagy romboló személyiség. Sajnos a gyakori kérdések oldalon egy ideje már csak romboló emberek válaszolnak.
2020. szept. 10. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!