Hideg esős helyek bakancslistához?
Az a helyzet hogy most a korlátozás alatt úgy döntöttem hogy összeirom a bakancslistámat hogy a korlátozás után azt mind beutazzam. A hideg esős helyeket szeretem így elsősorban ezek érdekelnek
Eddig ezeket gyűjtöttem :
-Féröer szigetek
-Új zéland (főleg déli sziget)
-Írország
-Nagy britannia (Anglia, Wales, Skócia)
-nyugat kanada
-Izland
-Norvégia
Nagyon extrém helyeket pl csukcsföld nem kérek!!!
A "hideg esős helyek" egy rendkívül relatív fogalom. Az összes felsorolt részen vannak gyönyörű napos időszakok, nem is kevés. Túlnyomó többségükben jártam, elvétve volt rossz idő.
Egy példa, ami itt nem szerepel: Svalbard (Spitzbergák) egy csoda hely. Egyik nap egy nagyszerű hajókiránduláson vettem részt, félmeztelenül volt az emberek zöme, jókat napoztunk. Másnap reggel nagyon erősen felöltözve, norvég esőkabát, csuklyás sapka meg amit akarsz, esett nagyjából vízszintesen. Na csak a legszükségesebb ideig tartózkodtam a szabadban, de a helyiek se mocorogtak.
A sarkok körüli helyekre az jellemző, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, rendkívül rövid idő alatt tud nyári hőségből téli zimankó lenni és fordítva. Ezt megkaphatod magas hegyekben is 3000 felett, de már úgy 2200-tól, például Ausztriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!