Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hideg esős helyek bakancslistá...

Hideg esős helyek bakancslistához?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy most a korlátozás alatt úgy döntöttem hogy összeirom a bakancslistámat hogy a korlátozás után azt mind beutazzam. A hideg esős helyeket szeretem így elsősorban ezek érdekelnek

Eddig ezeket gyűjtöttem :

-Féröer szigetek

-Új zéland (főleg déli sziget)

-Írország

-Nagy britannia (Anglia, Wales, Skócia)

-nyugat kanada

-Izland

-Norvégia

Nagyon extrém helyeket pl csukcsföld nem kérek!!!

2020. máj. 14. 08:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem van egy, ami nem esős ugyan, de nagyon hideg: Rovaniemi, a Mikulás-falu. Nagyon-nagyon szeretnék egyszer eljutni oda. :D
2020. máj. 14. 10:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment a zöld kéz ☺️
2020. máj. 14. 10:10
 3/6 anonim ***** válasza:

A "hideg esős helyek" egy rendkívül relatív fogalom. Az összes felsorolt részen vannak gyönyörű napos időszakok, nem is kevés. Túlnyomó többségükben jártam, elvétve volt rossz idő.

Egy példa, ami itt nem szerepel: Svalbard (Spitzbergák) egy csoda hely. Egyik nap egy nagyszerű hajókiránduláson vettem részt, félmeztelenül volt az emberek zöme, jókat napoztunk. Másnap reggel nagyon erősen felöltözve, norvég esőkabát, csuklyás sapka meg amit akarsz, esett nagyjából vízszintesen. Na csak a legszükségesebb ideig tartózkodtam a szabadban, de a helyiek se mocorogtak.

A sarkok körüli helyekre az jellemző, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, rendkívül rövid idő alatt tud nyári hőségből téli zimankó lenni és fordítva. Ezt megkaphatod magas hegyekben is 3000 felett, de már úgy 2200-tól, például Ausztriában.

2020. máj. 14. 11:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Utóirat. És ezekre helyekre nem a hideg és eső miatt érdemes menni, hanem fenséges zord szépségük okán. Mert a civilizáció már csak ilyeneken hagyott szépséges helyeket.
2020. máj. 14. 11:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Én kettő dolgot veszek figyelembe ha utazok: legyen hideg esős ami max 15 fokot jelent kB extrém esetben 25 fok a legnagyobb amit elviselek, a másik hogy alacsony legyen a népsűrűség és lehessen túrázni a természetben
2020. máj. 14. 12:20
 6/6 anonim válasza:
Moszkvába is menj el, ha teheted. Ott is sokat esik.
2020. máj. 15. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!