Így Brazíliába? (lent)
Portugált tanulok gimiben, három év múlva remélhetőleg lesz belőle középfokúm.A középsuli után az egyetem előtt szeretnék elvégezni egy idegenforgalmi,utazásszervező OKJ-s képzést.2016-ban az olimpiűra szeretnék kimenni Rio de Janeiroba idegenvezetőnek tolmácsnak (magyar,angol,francia).
Szerintetek lehetséges,illetve lehet így egy jól fizető melót találni?
Hát, tolmácsnak csak úgy mehetnél, ha magyarra kellene tolmácsolni valakinek. Persze nem lehetetlen semmi, de a piac eléggé telített.
Az okj-s képzéssel semmire sem mész. Egyetemre, vagy főiskolára menj, vagy tanulj valami szakmát. Ha tolmács szeretnél lenni, alap dolog, hogy legyen felsőfokú végzettséged. Utána 1 vagy 2 év tolmács-suli, és akkor már biztosan fogsz jó melót találni.
hat nem hiszem mellekelek egy linket amin kulonbozo mukak havi fizeteset talalod braziliaban :
Szerintem ha ez érdekel,akkor felejtsd el az OKJ-t,nem sokranmész vele.A felvi.hu-n utánanézhetsz,hogy milyen BA,MA és egyéb képzéseket kell elvégezned ahhoz,hogy tolmács lehess.Hozzátenném,hogy egy ilyen nagyszabású eseményre a legtapasztaltabb tolmácsok közül válogatnak...
Te jártál már Brazíliában?Honnan veszed,hogy nem tudnak nyelveket?Tapasztalataim szerint az ilyesmi területen dolgozók több nyelven is beszélnek,szerintem az olimpiára is találnak majd akárkit.De lehet,hogy azóta elpárolgott a nyelvtudásuk,én utoljára 2004-ben voltam kint.
szerintem a brazilok spanyolul beszélnek, de mindegy...
15 éve kinn élek Porto Seguro-ba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!