Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Pár év múlva kint Thaiföldön...

Pár év múlva kint Thaiföldön (v más ázsiai országban) szeretnénk élni a férjemmel 1-2 évet. Én állandó gyógyszert (pszichiátriai) szedek. Nem tudom, hogy itthon előre felírnak-e éves adagot vagy ott majd hogyan jutok hozzá?

Figyelt kérdés
Gondolom a helyi egészségbiztosítás drága.

2016. nov. 23. 10:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem fognak felírni. És ki sem tudnád vinni. Azt nem tudom, hogy lehet ott hozzájutni.
2016. nov. 23. 10:57
 2/16 A kérdező kommentje:
Fa..a. Pedig szerintem egy ilyen "kimozdulás" pont segítene a bajomon(pánikzavar).
2016. nov. 23. 11:01
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
Akkor sem. Uralkodj magadon, a pánik a hisztéria egyik formája, csak nem szokták ezt így nevezni, mert nem trendi.
2016. nov. 23. 11:08
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Bemesz pl Thaifoldon egy gyogyszertarba es siman meg tudod venni ha nem kabitoszer. Azsiaban nem kell recept.
2016. nov. 23. 11:17
 5/16 A kérdező kommentje:
Uralkodj magadon?????????????????????? Kívánom, hogy soha ne legyen ilyen jellegű bajod. Hidd el nem egyszer álltam le a gyógyszerrel, jól is voltam egy darabig. De szenvedjen az aki akar. Többre tartom az életemet, mint hogy szenvedésben éljem le, mikor van segítség.
2016. nov. 23. 11:32
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

nem fognak meghatódni, hogy így gyógyítód magad, és nem engednek kivinni ennyi gyógyszert, (ha felírathatnád, mert azt sem teszik, mert méreg) Ha tudtok kinn élni, és van ilyen szir-szar-szer, akkor ki is tudjátok fizetni, biztos nem drágább.

Egyedül ne állj le, orvosi segítséggel kell.

Ám az igazi "segítség " benned van, az igazi segítő ezt erősíti benned, és nem egy vegyszarral töm, nyomja el a tüneteket.

Nem élhet senki gondtalan, van nekem is elég bajom.

Azért írtam, mert arrafelé, pl Thaiföldön is, ismeretlen ez - nem pánikolnak - tudomásul vesztik, hogy nehéz az élet. Egy japán, mikor arra ébred, hogy a földrengés minden szerettét elvitte, minden tárgyát elvesztette- nem pánikol. Hozzálát a mentéshez, és ha már ott nem tud mit tenni, bemegy dolgozni.

A lét tragikus. El kell tudni viselni.

2016. nov. 23. 11:42
 7/16 anonim ***** válasza:
Kezdjuk ott, hogy a legalis kint tartozkodashoz szukseges engedelyek 99%-nak feltetele az egeszsegbiztositas az adott orszagban, plane ilyen hosszu idore.
2016. nov. 23. 11:53
 8/16 A kérdező kommentje:
Pontosan tudom, hogy milyen az életfelfogás Ázsiában. "Regényeket" olvastam róla és többször meg is tapasztaltam személyesen is. Pont azért tetszik az ottani élet. De az hogy itt nálunk miben nevelkedsz kb. 20 évig otthon, iskolában, milyen a természeted(ez elég meghatározó), kik vesznek körül(nehezítve az életedet, gondolok itt a családra akiket nem válogathatsz meg, de el sem hagyhatod mert a szüleid) az egészen más dolog. Aztán a munkahelyről nem is beszélve.Mindegy hogy hol dolgozol, mindenhol a hülye magyar mentalitás van. Nekem pl. egyetlen támogatóm a férjem, aki nélkül lehet hogy százszor betegebb lennék. DE NEM ADTAM FEL és nem is fogom. 1 nap tp-en sem voltam a betegségemmel.DE jogom van úgy gyógyítani magamat ahogy nekem jó.
2016. nov. 23. 14:00
 9/16 A kérdező kommentje:
Ha 1 nappal is tovább élek gyógyszerrel ebben a gyönyörű világban, már megérte. Ha az segít hozzá a rengeteg élményhez amit még szeretnék megélni, akkor az is az én döntésem. Még egyszer mondom, nem vagyok gyógyszerpárti olyan szinten mint amilyen szinten te leszólod. Ismerem a véleményeket, hogy a gyógyszeriparnak az az érdeke hogy minél több gyógyszert szedjünk. De ez engem nem érdekel. Ne hidd hogy tömöm magamba. VOLT először 1 év szünet.Eredmény: a régi gyógyszeremet már nem tudom szedni, mert olyan mellékhatása van. Másik kb. 10-et kipróbáltam ami hatna de szintén ugyanaz a mellékhatás. 1 van ami nem okoz mellékhatást, tehát gyengébb. Aztán ennyi.Neked vannak ilyen tapasztalataid? vagy csak hallottál róla és így alkotsz véleményt. Nálunk a családban is van hasonló, de súlyosabb betegség. Szóval van némi fogalmam.Egyébként minden ember más, van akik gyógyszer nélkül is kigyógyul, de van aki nem.
2016. nov. 23. 14:13
 10/16 A kérdező kommentje:
Gondolom aki nem gyógyul ki csak gyógyszeren él az szerinted gyenge vagy kényelmes.
2016. nov. 23. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!