Bishkek (Kirgizisztán) vagy Dushanbe (Tádzsikisztán)?
A # 3/7 -es válaszoval voltam én is idén mindkét helyen és szerintem is Dusanbe az érdekesebb, viszont Biskek sokkal könnyebben, kényelmesebben és olcsóbban elérhető. Sőt, ha nem vonatozol, akkor WizzAirrel olcsón ki tudsz menni Isztambulba, onnan pedig Pegasus Airlines visz Biskekbe.
Talán ez a legolcsóbb mód, bár tény, hogy a vonat izgalmasabb, viszont ahhoz kell kazah tranzit vízum is (sőt, Tádzsikisztánhoz még üzbég tranzit is kell, ha végig vonatozol), ami plusz pénz és bonyolítja az utazást. :-) Kirgizisztánba egyébként nem kell vízum, Tádzsikisztánba kell, amit vagy Bécsben szerzel meg előre, vagy ha repülsz, akkor a Dusanbei Reptéren megadják helyben.
Ha Kirgizisztánba mennél vonattal, és szerzel 5 napos kazah tranzit vízumot, akkor legalább Asztanát és Alma-Atát nézd meg (esetleg 1 nap Balkas-tó). Ha végül Tádzsikisztánt választod, akkor egy 2-3 napos Üzbég vízummal meg tudod nézni Taskentet (nem túl érdekes) és mondjuk Szamarkandot, viszont Üzbegisztánban inkább Khíva és Buhara érdekesek, de arra nem nagyon lesz időd, csak ha normál vízumot kérsz, ami drága és macerás. Viszont Üzbegisztán eléggé kellemetlen ország, ha nem utazási irodával mész, tele hülyeséggel, lehúzással, értelmetlen bürokráciával stb... Akkor már jobb, ha Kirgizisztánból mész át busszal, dzsippel Tádzsikisztánba, végig a Pamír hegyein (az izgalmasabb és sokkal szebb, bár igen drága és eléggé strapás).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!