Kimenni Balira csak úgy?
Halottam ahogy a szomszéd és a felesége vitatkozik, és azt mondta egyik a másiknak, hogy fogja magát és kimegy Balira hajléktalankodni.
Ilyet lehet csinálni?
Én ugy tudtam hogy vízum nélkül be sem mehetsz oda, ha mégis bejutsz papírok nélkül akkor illegális bevandorlo vagy, nem?
Én voltam előbb kint az udvaron, mivel fát vágtam. Ők kijottek, látták hogy ottvagyok, mégis egymásnak estek. Nehéz lett volna nem hallani, mivel 5 méterre álltak.
De ha nem tudsz válaszolni minek trollkodsz itt?
Az, hogy egy vitában mit vág valaki a másik fejéhez nem feltétlenül mérvadó. Egyáltalán nem biztos, hogy azt kellő alapossággal átgondolta, még kevésbé valószínű, hogy utána is néz bárminek.
Van egy csomó GYK kommentelő, akik évek óta folyamatosan ki akarnak költözni Amerikába, mégsincsenek tisztában a legalapvetőbb vízum feltételekkel sem.
Egyébként az, hogy "hajléktalankodni" bármit is jelenthet a szomszéd részéről. Lehet, hogy csak annyit ért alatta, hogy "majd lesz valahogyan", lehet, hogy hátizsákos turistáskodást ért alatta (csinálja, amíg van pénze, megpróbál helyben pénzt szerezni alkalmi munkával, vagy abbahagyja, ha elfogy a pénze), vagy akár digitális nomád életmódban is gondolkodhat (távmunkában dolgozik, mintha home office-ban lenne, csak közben nem otthon van, hanem utazgat a világban).
Az Ázsia Expressz játékosai is éjszakáról-éjszakára kunyeráltak maguknak szállást a helyiektől. Lehet, hogy ez adta neki az ötletet és nem is feltétlenül lehetetlen kivitelezni. Akinek kellően alacsonyan vannak az igényei, az akár sokat is ki tud ilyen helyzetekből hozni.
Persze nyilván aki ilyet tervez, annak nem árt utánanézni, hogy milyen szabályok is vonatkoznak az adott országban a vadkempingezésre, utcán csövezésre, kéregetésre és hasonlókra. Főleg, ha valaki még nyelveket sem beszél, akkor érhetik kellemetlen meglepetések a hatóságoktól. Ázsiában különösen.
A hivatalos vízum tájékoztató szerint "magyar állampolgároknak lehetősége van Visa on Arrival (VoA) vízummal belépni az országba 30 napra turisztikai, üzleti vagy hivatalos célból (további 30 nappal meghosszabbítható a helyi bevándorlási hivatalban) a következő követelmények betartásával:
legalább 6 (hat) hónapig érvényes útlevél (diplomata / hivatalos / normál),
visszaútra szóló repülőjegy megléte,
érkezéskor 500 000 IDR vízumdíj kifizetése."
4
Nem az a kérdés hogy te kimennél e, hanem hogy ez csak így működik e.
Eleve okosan úgy van megcsinálva, hogy repülőjegyet sokszor csak odaútra nem is vehetsz, amivel biztosítja az ország, hogy legalább tisztában legyen az eltakarodásod dátumával, bizonyos országokban még a szálláshelytől is kell igazolás, hogy ténylegesen ott fogsz tartózkodni. Munka esetén munkáltatói igazolás nyilván.
Szóval ha a jóárasított fapadosoddal elmész egy kézipoggyásszal és jövő hónapra adod meg a visszautat és akkor nem leszel a gépen, valószínűleg benne leszel az adatbázisban, keresni fognak, mint bevándorló, illetve ez rajtuk múlik, de ezer adatuk lesz rólad, kb. még röntgenfelvételek is a porckopásaidról és a fogtöméseidről, mert legalább 2 reptéri kapun átsétáltál.
Ha nomádabb opciót választasz és stoppolgatva próbálsz zöld határokon átkelni (közlöm: nem mindenhol olyan egyszerű, mint Schengen, illetve van, ahol nem kockáztatnád meg a susnyásban való átsétálást, egyrészt mert bizonyos vidékeken már az szemet szúr, ha nem kicsi sárga és ferdeszemű vagy és szúrópróbaszerű igazoltatásért kiált, bármennyire is próbálsz "jól viselkedni" (itt megjegyezném: ne a nagyvárosok színes forgatagából indulj ki, mert odáig el kell jutnod, ahogy itt is Röszkénél, Hegyeshalomnál és hasonló helyeken lépsz ki/be, ott is valószínűleg olyan területen, ahol világítasz a sötétben is az ottani közegben).
Szóval ebben az esetben nincsenek dokumentációk, lenyomatok, hogy te honnan hova érkeztél, de annál nagyobb lesz a pofáraesés, ha csak úgy igazoltatnak és felvilágosítanak, hogy nagyon nem kellene ott lenned, hol fogsz este aludni, mik a terveid.
Az ilyen Ázsia Expressz meg egy epizódot nem láttam belőle, de megvan, hogy ezek úgy megrendezettek operatőrrel, stábbal meg előre megkomponált helyszínekkel és statisztákkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!