Mi az oka hogy az Emirátusokba, Dubaiba, Abu- Dhabi-ba olyan luxus szállodákba szállhatsz meg annyi pénzért, amennyiért Magyarországon kanyarba sem kapsz olyan preztizsű luxus szállodaszobát?
Én ostoba fotelhuszárként: ha egy szobát meghirdetek 25 ezer forintokért, hol lesz nagyobb vonzereje, hol lesz több fizetővendég? Abudzsabibab, vagy Körösalsómocsáron?
Van lakosutályom, amire állandó kereslet van, pedig 60 milliót kérek egy éjszakáért. van sok oszrályon felüli.
De tizebezerért bevonzok tömegeket. ők elmondhatják, hogy olyan helyen nyaraltak, ahol olajmágnások még aondinerek is.
Hírét viszik a helynek.
Azt azért ne felejtsük el, hogy ott teljesen másak az adótörvények is (pl. áfa, jövedéki stb.), így csomó más is olcsóbb.
Én még csak Dohában voltam mondjuk, de onnan pl. hoztunk haza jópár doboz cigit, mert csak 500 Ft körül volt, mikor itthon már bőven 1000 Ft felett (és volt pattintós ízesített is, amit az EU-ban már rég nem lehetett forgalmazni).
Mert rabsz....olcsó a munkaerő.
Saját tapasztalat, egyik arab ország, 5 csillagos szálloda:
A szoba ára körülbelül annyiba került, amennyiért USÁ-ban vagy Angliában csak valami nagyon lepukkant helyen szállhattam volna meg.
Amikor borravalót akartam adni a szobaszerviznek, akkor mondta, hogy teljesen felesleges, mert úgysem kapják meg.
Megszokott gyakorlat, hogy amikor a vendégmunkások megérkeznek az országba, akkor azonnal elveszik az útleveleiket és alig adnak nekik fizetést, és így tartják őket évekig.
Adót sem kell rengeteget fizetni mert az olajból a kormányoknak van bőven bevétele.
Azt se felejtsd el, hogy olcsó a telek. Csak kihasítanak még egy darabot a sivatagból és kész. Ezt nem tudod megtenni egyik európai nagyvárosban sem, ettől már a beruházástól kezdve sokkal drágább minden.
A sivatagban nincsen semmi, csak homok. Ha a vallási dolgok nem érdekelnek, akkor nincs igazán miért oda menni, ez jelentősen csökkenti a keresletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!