Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Iránon, Afganisztánon, Pakiszt...

Iránon, Afganisztánon, Pakisztánon Indián és Mianmaron (Burmán) átautózni mennyire lenne veszélyes?

Figyelt kérdés
Beírtam a Google Earth-be a Budapest, Bangkok útvonalat, és kiadta. :D Az út a fent említett országokat érintené. Az út egyébként legalább 2 hétig tartana. Ki mit tud ezekről az országokról, főleg Iránról? Mennyire halálos hely?

2012. júl. 29. 10:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Afganisztánt nem ajánlom...

Ellenben ezt a blogot igen, ez a srác végigbuszozta, most Indoneziaban jár.

[link]

2012. aug. 23. 07:02
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

"az iráni az egyetlen nyelv ahol a magyar szót ugyanúgy mondják mint mi, tehát nem hungarian-nek"

Leszámítva a környező országokat persze. Hiszen csehül és szlovákul "Maďarsko", szerbül, horvátul és bosnyákul "Mađarska", szlovénül "Madžarska". Valamint szinte minden türk nyelvet is. Hiszen például törökül "Macaristan", azeriül "Macarıstan", üzbégül "Mojariston", kazahul és kirgizül "Madzsarsztan", tádzsikul "Madzsoriszton", stb.

2012. aug. 24. 01:52
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként blogot én is tudok ajánlani. A Khívától Keletre blog Burmát és Thaiföldet érintette a megnevezett országok közül. És ha nem Pakisztán meg India, hanem Kína és Vietnam felől mész végül, akkor azokat is.
2012. aug. 24. 02:03
 14/17 anonim ***** válasza:

08-13!

Ugye még egyik országban sem jártál, viszont rendszeresen olvasol róla cikkeket a neten:)?

2012. aug. 31. 18:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a Google alapvetően nem erre való, szóval ne vedd ezt komolyan. Iránban többször jártam, igaz, nem autóval. Amit tudok a kinti autózásról az az, hogy igen magas biztosítási összegeket kell kötni a kocsira, meg mindenféle dokumentumokat. Megoldható, de nem egyszerű. A legneccesebb a közlekedési morál Irántól. Kicsit más jellegű a forgalom, mint amit itthon megszoktunk. Az afgánok nagyon vendégszeretőek, eddig csak jót hallottam arról. A másik, a két hét, na azt felejtsd el. Ha már arra jár az ember, kár rohanni. 2, de inkább 3 hónap, talán. Végül, India és Mianmar közötti autókázás...hát arról nincsenek információk, hogy valójában miféle utak vannak arrafelé...
2012. szept. 10. 11:08
 16/17 anonim ***** válasza:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, Irán a legbarátságosabb ország a felsoroltak közül. A közlekedésük rendszerére még nem tudtam rájönni, az általunk megtanult KRESZ ott valahogy nem működik. Egy káosznak tűnik. A gond inkább ott kezdődik a tankolás kártyával működik. Nem pénzzel tankolnak. Az utak általában út díjasak bár fillérekbe kerülnek. Európai jogosítvány ott nem érvényes, ahogy európai bankkártya sem. A rendőrség szinte zsebre dolgozik, a trafi csak elrettentő példa. Ha a rendőr megállít alkudozol és fizetsz, mehetsz tovább. A határon biztos átvizsgálnak, alkohol és sertéshúsból készült élelmiszer nem lehet nálad. Afganisztánt és Pakisztánt nem ajánlom.
2014. aug. 5. 13:57
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez biztos? Én úgy tudtam, hogy ha kiváltom a nemzetközi jogosítványt vezethetek Iránban.
2015. febr. 11. 05:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!