Aki újgazdag itthon, miért utazik ilyenkor karácsonykor, szilveszterkor ázsiai országba?
Mondjuk nekem Ázsia alapból nem szimpatikus, Kína meg India nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy ne legyen bolygónk 100 éven belül, de ez most mellékes.
Azt értem pl ha valaki elmegy ilyenkor síelni, de minek repül valaki 10-12 órákat, hogy egy teljesen más kultúrájú meg klímájú helyen megnézze a tüzijátékot. Plusz nekem a karacsony meg a szilveszter is inkább egy vallásos,családi ünnep, amit otthon töltünk. Mi 2 ünnep között utazunk el, hogy kipihenjünk az adventi és karácsonyi időszak fáradalmait, megerőltetéseit.
Nem biztos, hogy a tűzijátékért megy.
Ezeken a helyeken rengeteg a kulturális látnivaló, teljesen eltérő kultúrkörben.
Akik utaznak, bizonyára más szemszögből nézik a világot mint te, és nem olvassák a véleményedet.
Számodra idegen embereket, vajon miért kell leszólni? 😮
Nem unod még? Nagyon szánalmas vagy kérdező.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Miért irigykedsz másokra?
Ezeken az ünnepeken én sem annyira vágyom elutazni (azaz szilveszterkor még mennék is, de nem a tűzijátékért), de a hideget utálom, télen szívesen utazok/utaznék meleg helyre, ha a lehetőségeim engedik.
Ehhez hozzá jön még az a nyomós érv, amit már említettek előttem, hogy van, akinek ilyenkor van csak ideje/lehetősége utazni, mondjuk ilyenkor van kötelező leállás a cégnél vagy iskolás a gyereke.
A szilveszter meg mióta vallásos családi ünnep? A legtöbb ember (már aki foglalkozik vele, és nem alussza át) bulizni megy, miért ne bulizhatna a világ másik felén ugyanúgy?
Nem a szilveszter az egyházi ünnep, hanem újév. Szilveszter csak egy olyan nap, amikor sokan nem fekszenek le, hanem megvárják az éjfélt, és az új évet, és amikor lefekszenek, már másnap van.
A házszentelést farsangi időszakban, vízkereszt után szokták végezni.
Nálunk a házszentelés január 6-tól kezdődik, szóval a szilveszterhez éppen semmi köze.
Ez most nem jött be, úgy hogy keress valami más kekeckedős kérdést.😛
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!