Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Japánban élő magyarok! Tapaszt...

Japánban élő magyarok! Tapasztalatok? Érdemes kimenni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 13. 17:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
31%

Igen bizonyos szinten rass*zisták, de én is. De aki tisztában van a szokásokkal, aki megmutatja hogy nem egy ingyenélő senki meg nem rendbontó azzal nincs semmi bajuk. Sok magyar él ott és érdekes mód vannak japán barátaik is és ez fordítva is igaz. Itt is sok japán van, akiknek meg vannak magyar barátaik. Persze ha valaki azt hiszi hogy ha kimegy akkor senki sem szól hozzá meg üldözni fogja az hadd higgye. Csak másnak ne magyarázza be hogy célkereszt lesz a házán ha kimegy. Na meg persze nem minden ember egyforma. Például itt vagyok én, utálom a romákat meg a ni gge reket. De ha találkozok egy angollal vagy egy némettel semmi bajom, mert tudom hogy mit lehet várni tőlük. És miután a Kendo-ban is kiemelkedően jók vagyunk ellenben a Focival így tisztelet is kijár nekünk. Így belegondolva nekem se tetszene ha külföldiek rohannák meg a hazámat (ha ezt az országot annak tekinteném). De rájönnék hogy jó megismerni más embereket, tanulni tőlük és nem foglalkoznék azzal hogy ő egy külföldi.

Ez a nem szeretik a külföldieket duma kezd unalmassá válni. Ennyi erővel mondhatjuk ezt a németekről, az angolokról meg minden más népről is.

Maximum furcsállnák hogy olyant is látnak ott aki nem japán. Mondjuk ha zs*idó, roma vagy ni gg er költözne oda azt megérteném hogy nem szeretnék. De olyan emberrel semmi baj sehol aki nem várja el hogy más tartsa el, meg aki nem tud viselkedni és segélyen él. Ezeket ki nem utálná.

Na meg vannak olyan emberek akik direkt elvennék más kedvét a kiköltözéstől mert őnekik nem adatik meg és akkor másnak se legyen jobb. Amúgy meg Japánból is sokan költöznek el, így természetes hogy van olyan ember aki meg oda megy élni. A külföldi utálatot az emberek onnan veszik hogy itt mindenki félti a munkáját és biztos mindenhol máshol is ilyenek az emberek. Na meg ha nem is szeretnek, majd ha megismernek megszeretnek hozzáállással kell kimenni.

Ha az idősebbek nem is szeretik annyira a külföldieket a fiatalak azok azért befogadóbbak. Sokan mennek ki és szerintem jó döntés. Nincsenek romák, más az emberek vallása (na ez nálam döntő fontosságú) hogy ne Jézusozzon meg Szűz "Na Persze az én anyám is az XDD" Máriázzon mindenki. Nem panaszkodnak mindenért. Én azt mondom hogy ki kell próbálni.

Szóval ha nem szeretnek majd megszeretnek.

Esetleg az még jó ha mondjuk megismerkedik az ember a Magyar-Japán Barátság-on keresztül valaki japán arcokkal akik segíthetnek ebben-abban. Igen van ilyen, nem Magyart Utáljuk mert Japánba Akar Menni Társaság.

Én azt mondom mindenki kövesse az álmait.

De persze itt is maradhat hallgatni az Orbán hülyeséget meg a Roma védelmi Programját. Mindenki saját maga dönti el mit akar.

2013. szept. 12. 19:48
 32/41 anonim ***** válasza:
60%

nah itt nem arrol volt szó hogy utálják a magyarokat... hanem nagy általánosságban véve utálják a külföldieket. őket se utálják csak olyan lenézőek vagy hogy mondjam... meg adják a tiszteletet és ennyi..

de mint írták a magyarokat úgymond kifejezetten kedvelik kint, bár a magyar kaját nem szeretik, de pl a magyaros stílusban készült fotókat (amit máshol nem is tartanak igazi stilusnak) vették mint a cukrot. plsuz mint irtam most valami magyar klarinétos kapott díjat. plusz anno a fókuszban volt egy magyar fizika tanár akinek saját műsora van japánoknál: kb Öveges professzor felturbozott változata :D

igazából szerintem fele annyira nem idegen gyülölők mint a magyarok. ott legalább ha tisztában vagy a szokásokkal, meg beszéled a nyelvet már normálisabbak, mint mondjuk a magyarok (legalábbis sajnos sok kollégám ilyen) a japánnal, vagy akár a kínai büféssel... de még a németet is elhordják mindenek...

2013. szept. 13. 00:02
 33/41 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem kiegyezhetünk a furcsállják megnevezésben.

Én is ha meglátok egy németet vagy egy angolt, úgy vagyok vele hogy miért van itt, miért nem jó neki otthon? :O :D

De ha nem úgy viselkedik az ember mint itt a romák akkor már nincs oka rá, hogy nagyon féljen attól hogy a japánok lenézzék. Főleg a fiatalabbak akik meg vannak veszve a nyugatért mostanság, azoktól nem kell tartani.

A magyar kaja nekem se a kedvencem.

Az a sok csontos étel meg az ilyenek.

Csülök meg borda meg ezek. :O

2013. szept. 13. 07:24
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

nah igen a fiatalok hamarabb befogadoak. a magyar kajába a fűszerezés nem tetszik nekik, meg ugye az hogy kevés a hal (tengeri) kaja... modnjuk én is hamarabb eszem meg a szushit a nyers lazaccal (annak ellenére hogy utálom a halat) mint egy pacalpörköltöt...

ismerösömék fujjoltak mert hogy fujj a szushiba nyers hal van, meg algába van tekerve... bammeg a pacal az miből van? :D meg a disznósajt?

2013. szept. 13. 09:53
 35/41 anonim ***** válasza:

Én szeretem a pacalt, de a hal kihívás sütve is nemhogy nyersen. :O

De egyszer mindent ki lehet próbálni.

Én a kaja miatt nem köteleződtem el még teljesen japán felé. Imádom a fűszeres kajákat. :D

2013. szept. 13. 14:33
 36/41 anonim ***** válasza:

igazából a szója szósz és a nori (az a zöld alga lap a külsején) annyita elnyomja mindennek az ízét hogy tök mindegy mi van benne... nah jó ez így nem teljesen igaz, mert a tonhal szagát és ízét nem tudja elnyomni...

am bioboltban lehet hozzá mindent kapni (egyedül az ecetes gyömbérért kellet megharcolni) vagy ugye pesten van szushi étterem ahonnan házhoz is szállítanak. vagy ott az anime/mondocon, amire kiszoktak települni

2013. szept. 14. 00:00
 37/41 anonim ***** válasza:
Mondjuk én a kínai kajának vagyok a fanja, az nagyon ízlik. :3
2013. szept. 14. 08:46
 38/41 anonim ***** válasza:
jah a kínai kaja se rossz ha az ember elfogadja hogy az a cíke nem is annyira cíke (már ha azt veszem alapon, hogy aárhogyan csinálom othon a húst sose olyan "kinézetre-állagra" mint a kínaiban...
2013. szept. 14. 10:19
 39/41 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy mi ha jó az íze csak disznósajt meg sült tök ne legyen. Gondolom azért nem olyan mint otthon mert máshogy készítik. De felőlem kutya is lehet. :DD Ha kínaiba járok mindig otthagyok egy 10-est. :D
2013. szept. 14. 12:09
 40/41 anonim válasza:

Egy dolog tény. A japán nép híres a homogenitásáról, többen gondolom azt is tudjátok, ezt szeretnék is megtartani. Ez is a gondolkodásmódjuk része. Ez nem rasszizmus, ez évszázadok óta így van. Szerintem ők legfeljebb azoknak biztosítják az ott tartózkodás lehetőségét, aki kimagaslóan jó valamiben, ami náluk nincs. Lásd Werner von Braun német rakétamérnököt, akit a 2. világháború után, amikor az amerikaiak elfogtak, nem bezárták vagy kivégezték, hanem munkát adtak neki, mert náluk még nem volt olyan, aki ismerte volna a rakétatechnikát. Pedig hát az ellenségük volt tulajdonképpen.

Visszatérve a japánokra, a többieknek valószínűleg nem fognak végleges letelepedést biztosítani, legfeljebb amíg ők jónak látják.

Most, amikor a népességcsökkenés miatt páran felvetették a bevándorlás lehetőségét, a legtöbben hallani sem akartak róla, pedig már egyre több a nyugdíjas, miközben fogy a munkaerő.

2014. jan. 23. 22:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!