Japánban élő magyarok! Tapasztalatok? Érdemes kimenni?
Én is szeretnék egyszer elmenni japánba.
Kérdezö, szökjünk fel eggyütt egy gépre. :D:D:D
09-17 12:45
Szia, a fiad véletlenül nem vegyész? Régebben mintha emaileztünk volna egy nagyon rövid ideig. :D
ez a gépírás :D
Én nem így fogok írni :D
És hol/mit dolgozik haverod?:D
nem arról van szó hogy utálják a külföldieket.
zárt közösségről van szó, saját hagyományokkal, nyelvvel és tradiciókkal. a külföldieket pl turistákat is van hogy nem szívlelik mert nincsenek tisztában avgy nem akarnak tisztában lenni a szabályokkal (pl hogy kell használni egy nyilvános fürdőt). sok magyar van kint akit imádnak és ne azért mert pénzük van.
az egy jó pont náluk ha már beszéled a nyelvet, akkor már máshogy hivnak mint a szimpla külföldieket.
Mint ahogy minket se zavar az hogy itt vannak és dolgoznak őket se fogja zavarni ha mi is ugyanezt tesszük. Minket szeretnek a Japánok, sokat jönnek ide, itt is laknak. Mondjuk ha nigge*rekről van szó megértem hogy azokat mint külföldieket nem szeretik vagy ha úgy viselkednénk mint itt a cigányok.
De számos harcművészmester jön el mindig ide, van aki itt is lakik. És? Nekünk talán baj ha itt vannak és nem azért jönnek ide hogy a pénzüket költsék? Nem! Mi szeretjük a japánokat mert különlegesek és ők is szeretnek minket mert a mi szemükben mi is azok vagyunk. na meg a japán ember nem olyan irigy bunkó mint a magyar, hogy jajj nincs munka mert az Orbán ellopta a lét az országtól ezt ne feledjük.
Nekünk talán baj ha itt vannak és nem azért jönnek ide hogy a pénzüket költsék? Nem! Mi szeretjük a japánokat mert különlegesek és ők is szeretnek minket mert a mi szemükben mi is azok vagyunk. na meg a japán ember nem olyan irigy bunkó mint a magyar, hogy jajj nincs munka mert az Orbán ellopta a lét az országtól ezt ne feledjük.
Ezzel vitatkoznék.. Jaán cégnél dolgoztam, és azt vettem észre hogy a többség utálja a japánt. a mostani cég, ami nem japán utáják őket, (az egyik mő midnig azt mondja hogy hülye rizszabálók, de á ő nem rasszista)
a régi cégnél dolgoztak japánok, az egykről mesélték, hogy amikor piciny országunkba került még vidám volt kedves mosolygos... (most sose láttam mosolyogni) csak minek után az a 4-5 (magyar)ember akivel közvetlen kapcsolatba volt a cégnél mogorva volt és bunkó (plusz mondjuk adjuk hozzá ehhez a boltos nénit meg az utca emberét) ő is besavanyodott... de tény hogy ha te kedves vagy velük ők is azok, és az is hogy valami bizar módon kifejezetten szeretik a magyarokat... most is valami magyar klarinétos kapott náluk dijat
Az, hogy ne szeretnék a külföldieket hülyeség, a japánoknál vendégszeretőbb nép kevés van. Mindent megtesznek hogy 1 külföldi jól érezze magát náluk. akár a spórolt pénzüket is elköltik csak, hogy a legszebb helyekre elvigyék.
Az igaz hogy ha az ember már ott lakik és befogadják, akkor viszont úgy kezelik mint bármelyik másik japánt is és ugyanazokat az elvárásokat támasztják vele szemben. Ez megint egy olyan dolog amit sok külföldi nem ért meg vagy zavarja. De ez sem az utálat inkább a befogadás jele, csak persze másabbak ott a követelmények pl. mondjuk egy dolgozóval szemben mint itt. Ami még viszont fontos lehet hogy japánoknál elég ritka az "arany középút". Szal valaki vagy rendes és akkor nagyon rendes és jó fej, vagy szemét de akkor tényleg nagyon hülye és köcsög tud lenni.
Az, hogy ne szeretnék a külföldieket hülyeség, a japánoknál vendégszeretőbb nép kevés van
ez nem egészen így van.
attól hogy udvariasak és kedvesek még nem szeretik a külföldieket, csupán nagyon udvariasak.
Am egy kis érdekesség:
a nem japánokat amúgy gaijin-nek hívják (angolra fordítva allien) azokat a gaijineket akik tudnak pl evőpálcikát használni, és érdeklődnek a kultura iránt (azaz a kérdező és a hozzászólók) a henna gaijik (furcsa allienek)
a csavar: az allien szót magyarul űrlénynek de földönkívülinek is lehet hívni. Na és hogy hívja a magyar azt aki nem magyar? Külföldi :D (érdekes hasonlóság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!