Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Mik a tapasztalatok, benyomáso...

Mik a tapasztalatok, benyomások Mongóliáról turistaként?

Figyelt kérdés

Ha járt valaki már arra, ki mit tapasztalt? Érdemes oda elmenni? Azt hallottam hogy nagyon gyéren lakott és hatalmasak a távolságok, de pl. ilyen szervezett csoportos útra érdemes oda jelentkezni? Aki volt, milyen benyomásai voltak? Nem bánta meg?

Emberek, árak, ételek, közlekedés milyen?

Előre is köszönöm.

tegnap 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ulanbator érdekes. A csajokkal vigyázz mert nekem sikerült clamidiát összeszedni. Vidéken szép tájak vannak de érdemes tour guide-ot fogadni mert tényleg nagyok a távolságok és jó ha olyannal mész aki tudja mi merre hány méter.
tegnap 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nagyon élveztem. Ulánbátor igazából város mint bármilyen város, pár egyediséggel, meg környező daytrip helyekkel (Terelj, Bogd Khan, etc).

De a lényeg persze a vidéken van, az ottani eltérő nomád kultúrákban, történelmi morzsák csipegetésében, természetközeliségben, randomságban. Én az ország közepét eléggé bejártam, illetve delet, Góbi nagy részét, tour guide-al.

Idén a párommal is visszamegyünk, valószínű észak és nyugat lesz terítéken egy kb. 10 napos trip keretében.

Emberek arik, kaják néha gyomorforgatóak, közlekedés sofőrrel négy keréken vagy négy patán. Árak tolerálhatóak, de a repcsi miatt nem lesz budget holiday.

tegnap 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Kicsit bizarr hely, és kb. tök üres az ország.

Vidéken vannak szép tájak, de ezekre magadtól majdnem lehetetlen eljutni, csak szervezett utakkal vagy guide-dal érdemes, amik nem túl olcsók. Nem kihagyhatatlan a hely, sztem pl. Kazahsztánba érdemesebb elutazni. A kaják sem annyira jók, kevés a fűszer.

tegnap 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!