Mik a tapasztalatok, benyomások Mongóliáról turistaként?
Ha járt valaki már arra, ki mit tapasztalt? Érdemes oda elmenni? Azt hallottam hogy nagyon gyéren lakott és hatalmasak a távolságok, de pl. ilyen szervezett csoportos útra érdemes oda jelentkezni? Aki volt, milyen benyomásai voltak? Nem bánta meg?
Emberek, árak, ételek, közlekedés milyen?
Előre is köszönöm.
Én nagyon élveztem. Ulánbátor igazából város mint bármilyen város, pár egyediséggel, meg környező daytrip helyekkel (Terelj, Bogd Khan, etc).
De a lényeg persze a vidéken van, az ottani eltérő nomád kultúrákban, történelmi morzsák csipegetésében, természetközeliségben, randomságban. Én az ország közepét eléggé bejártam, illetve delet, Góbi nagy részét, tour guide-al.
Idén a párommal is visszamegyünk, valószínű észak és nyugat lesz terítéken egy kb. 10 napos trip keretében.
Emberek arik, kaják néha gyomorforgatóak, közlekedés sofőrrel négy keréken vagy négy patán. Árak tolerálhatóak, de a repcsi miatt nem lesz budget holiday.
Kicsit bizarr hely, és kb. tök üres az ország.
Vidéken vannak szép tájak, de ezekre magadtól majdnem lehetetlen eljutni, csak szervezett utakkal vagy guide-dal érdemes, amik nem túl olcsók. Nem kihagyhatatlan a hely, sztem pl. Kazahsztánba érdemesebb elutazni. A kaják sem annyira jók, kevés a fűszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!