Mik a vélemények, tapasztalatok Szaúd-Arábiáról turistaként?
Aki járt már ott, azoknak kíváncsi lennék a véleményére, meglátására, mert ugye elvileg pár éve már lehet turistavízumot igényelni és turisztikai célú látogatást tenni (persze azt a bizonyos 2 várost nem muszlimként tilos és nem is szándékozom).
Engem Dzsidda érdekelne csak pár napra, kis betekintés a városba/országba. Igazság szerint tavaly kellett igényelnem vízumot tranzitálás miatt, és az 1 évig érvényes.
A ramadán ideje alatt nem akarok menni, még ha lehetne is, azt mindenképp el szeretném kerülni.
Hogy állnak a fehér európaiakhoz? Én egyedül mennék, férfi vagyok.
A wizzair bizonyos napokra egész tűrhető áron kínál oda jegyeket.
Nos tehát akármi vélemény, történet, tanács, előre is köszönöm.
Én láttam az utóbbi 1-2 évben a YouTube-on az országról videókat, annyira azok alapján már nem annyira autentikus, de még talán egyelőre nem annyira tömegturizmusos, mint a térségben pl. Dubaj, Egyiptom, Jordánia.
Amit tudok róla, évtizedekig (és még most is ilyen monarchia, hercegség), évtizedekig merev szabályokkal, szigorú iszlám törvényekkel, de 2018 óta viszont sokat lazítottak, enyhítette, de még nem annyira szekuláris mint pl. Törökország.
Nem régen voltam és nem igazán pozitív a véleményem. Odajutni nyilván nem volt gond, de valamiért már belépéskor úgy kezdődött, hogy a határőr velem ordítozott, mert nem működött az ujjlenyomat olvasója.
Az emberek alapvetően kifejezetten barátságosak voltak, angollal egészen jól el lehetett lenni. Az ételek jók voltak, általában tudtam értelmes áron enni, az 5 csillagos szállodák meg jóval olcsóbbak, mint máshol.
És ezzel a pozitív dolgok el is fogytak. Jobban autó függők, mint amit az USA-ban valaha is tapasztaltam, a forgalom viszont eléggé káosz, nem volt ritka, hogy 2 sávban 3-4 autó közlekedett párhuzamosan. Látnivalót nem igazán találtam magamnak: a mecsetekbe nem igazán mehetsz be, azon kívül meg semmi nincs, ha nincs kedved plázázni. A legtöbb múzeum is az iszlámról szólt, ami meg nem, az elképesztően gagyi volt.
Roaming adat nélkül elveszel. Az éttermekben is csak egy QR kód van az asztalon az étlaphoz, rendes étlap már nincs is (és sokszor ingyenes wifi sem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!