Bali mitől ilyen felkapott ?
@11 Ugyanez saját szervezésben fél millából kihozható, ha az ember flexibilis a repjegyekkel.
Amúgy Bali azért felkapott, mert Indonézia egy király hely, viszont Bali az egyetlen környéke, ahol nincs szétadóztatva az alkohol, meg a központi kormány sem szól bele túlzottan a hindu lakosság életébe. Az egységsugarú nyaralónak fontosabb a piálás, meg a golfpálya előtti tükröződős kapunál fotózkodás, mint az, hogy valami autentikussal találkozzon. Plusz van saját nemzetközi reptere, ami elég sokat dob az egységsugarú nyaralók odavonzásának esélyein.
Bali egy kommersz turistacsapda. Több érdekesebb, autentikusabb hely is van Délkelet Ázsiában. A tömegturizmus minden negatív arnyékát felvonultatja.
Népszerű, mert az emberek többsége azt képzeli az egzotikus nyaralásról, amit Bali nyújt. Nekünk magyaroknak meg különösen fontos, hogy mivel a többségünknek esélyünk sincs legfeljebb álmodozni a trópusi tengerről, így bizonyítjuk, hogy megérte megajándékozni a Földet sikeres életünkkel, de ennek csak akkor van értelme, ha az otthonmaradottakkal tudatosítjuk, hogy mekkora lúzerek, még ide sem jutnak el egész életükben. Elkészítjük a fotót a bérelt villa végtelenített víztükrű medencéjéből, előtte a buja trópusi növényzettel, de gondosan kihagyjuk a képről a 6 méterre lévő ordenáré szemétkupacot meg a részeg ausztrál fiatalok falkáját.
Én is imádom az USA-t, töviről hegyire bejártam, imadom Olaszországot, Soanyolországot is, Mexikó (nem Cancun!) is megvolt, de Balival szerintem nagyon melléfognál.
Ázsia is tele van elit szintű helyekkel, nem kell ĥátizsákos világnak elképzelni. Az a helyzet, hogy Délkelet Ázsiára pont az a jellemző, hogy lakhatsz rendkívül menő helyen, de ha kilépsz az utcára, azonnal a legsűrűbb dzsumbujban találod magad. De hát erről Mexikó is tudna mesélni. Mondom Mexikó, nem Cancun. Ha ez neked nem jön be, mert egy kéthetes üdülés során nem akarsz kilépni a komfortzónádból, akkor tényleg nem neked való.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!