Ausztráliába fogunk költözni. (Azon belül Brisbane be. ) Én nem szeretnék odaköltözni. Hiszen itt (Magyarországon) Vannak a barátaim, a sulim, az eddigi életem. Szerintetek jó ez a hozzáállás? (többi lent) 13L
Már megvan az Ausztrál állampolgárság, a bevándorlási engedély.. stb. A házat már az apám kifizette.
Én kb egy hónapja értesültem erről, és ezóta tiszta depi vagyok. Nem szeretném itthagyni a barátaimat, a sulimat, az eddigi életemet!
Még a homokos tengerpartért és a pálmafákért sem!
Próbáltam a bátyámat, és az anyukámat rábeszélni, hogy ez rossz ötlet, de anyukám már gyerekkora óta szeretne Ausztráliában élni. A bátyám (Aki 14 éves) Meg rajong a surf- ért az állandó melegért, a homokos strandokért, és a pálmafákért. Magyarul Ausztráliáért. Szóval. szerintetek változtatnom kéne a hozzáállásomon? Mert én szeretek itt élni! Nem is tudom, hogy meg tudnám e azt a helyet szokni!
Az egész Ausztrál költözésben számomra kettő pozitívum van: A házunk kb 20 méterre van a tengerpart tol. A másik pedig: perfect tudok angolul beszélni, és itt ez ta kamatosztathatom.
De visszatérve az eredeti kérdésemre. Nektek mi erről a véleményetek?
Mondjuk, csak amihez neked is igen nagyon közöd van: brutálisan központosított oktatás ('60-as évek szintjén) állami tanmenet, nem veszik figyelembe a diákok képességeit, rossz/ buta tankönyvek, tankönyvhiány, tanárok kilátástalanok, fizetés elmarad -> türelem/ hangulat csökken, az egyetlen elfogadott tankönyv (humán tárgyak esetén) állami ideológiát magoltat.
Vagy: döglött egészségügy, ha komolyabb bajod van, hónapok kérdése a műtét, tehetségtelen, fáradt, alulfizetett orvosok - motiváció nulla...
Jó utat és legyél nagyon- nagyon boldog a csodás Ausztráliában.
Örülj neki, hogy elhagyhatod ezt az országot.
Csak megjegyezném hogy ha egyik szülőd sem ausztrál állampolgár akkor valószínű te sem lettél az. Ahhoz hogy állampolgár lehess ahhoz itt kell elned 4 évet érvényes vizumon. És abból is 1 évet állandó lakosi vizumon. Amit permanent resident -nek hívnak.
A másik itt Brisbane ben nincs surfozesre alkalmas hely de sunshine cost and gold coast-on ami 50 perc autóval északra és dél felé.
Most fogalmam sincs hogy van a magyar iskolarendszer iszonyu regen ultem en a padban ('93-ben erettsegiztem) de akarhogy is van, par ev mulva (gondolom most nem 14 evesen) a suli vegeter, a baratok ugy eltunnek, mintha sosem lettek volna (ritka az hogy valodi, tartos baratsag alakuljon ki).
De akkor tovabb kene tanulni. Meg rosszabb: utana dolgozni kell. Elobb-utobb orvoshoz kell jarni. Ezek Magyarorszagon... hrm, kihivassal teli dolgok. (Udv Kanadabol)
Raadasul ha lany vagy akkor elofordulhat (ezt ne vedd rabeszelesnek, de azert elofordulhat) hogy gyereked szuletik. A veszpremi korhaz szuleszeten a noverek ott dohanyoztak, lattam par eve. Ezt akarod?
már ne is haragudj, de nevetséges a kérdésed. még kislány vagy, nem fogod fel, mekkora mázlid van. biztos vagyok benne h.5 év múlva megköszönöd a szüleidnek, hogy megadták neked ezt a lehetőséget.
ha pedig annyira nem tetszett, 18 évesen hazajöhetsz, és tudni fogod, hogy te itt akarsz élni Mo-n.
a barátságok pedig, ha tényleg igazak, nem fognak megszakadni a tábolság miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!