Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Ausztráliába nehéz állatorvosk...

Ausztráliába nehéz állatorvosként elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Ugy gondoltam,hogy egyetem után kiköltözök Ausztráliába(Melbournebe).Azt szeretném tudni, hogy lenne esélyem ott munkát szerezni állatorvosként?Aki kint él vagy aki tud valamit evel kapcsolatban azt kérem irjon!

2013. aug. 27. 17:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sikerült közben megtalálnom egy "kedves" diavetítést Ausztrália állatairól. Szerintem értékelni fogod :D

[link]

Nem vagyok finnyás, kisebb koromban még pókot is tartottam, na de ezek... Nincs az a pénz, hogy ilyen állatokkal éljek együtt. Persze bizonyára a belvárosban nincsenek ekkora pókok, gondolom inkább a külsőbb részeken lehet ezekre rálelni, de akkor is.

Na erről a cikkről meg ne is beszéljünk..

[link]

Ügye a nagy szörfös élet, milyen jó is az. Úszkál az ember, és egyszer csak beleharap egy cápa a sejhajába. Pont az hiányozna. Persze, erre sem olyan sok az esély, de akkor is ott lebeg az ember feje fölött. A Balatonon azért biztosan nem támadnak meg cápák, és még szörfözni is lehet (néha). Nem mintha tudnék. Szerintem soha nem tudnám megtanulni. De gondolom ez is egy olyan opció, ami vonzó lehet, vagy a búvárkodás. Biztosan nagy élmény mindkettő. Meg a kis drogos koala macik aranyosak. Csak náluk is el lehet képzelni még egy képet, amint szerencsétlenek menekülni próbálnak az erdőtüzek elől. Minden évben lehet cikket olvasni a "brutális" tüzekről, amik "több száz" erdőt pusztítottak el. Dolgozik az ember egy életen át, vesz valami kis nyaralófélét, vagy egy házat a város szélén, közel a természet lágy öléhez. És egyszer csak leég.. Bár lehet, hogy túlreagálom ezeket a dolgokat, és igazából minimális az esély ezeknek a bekövetkeztére. De ki tudja. Az a havonta pár ember, akit cápák esznek meg, lehet, hogy nem így gondolja.

De egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy a kérdező miért akar kimenni Ausztráliába? Mert így csak fantáziálgatunk :)

2013. szept. 13. 11:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem semmi pókok! Látványra a legijesztőbbek a hatalmas méretűek, de a legalattomosabbak a gyilkos mérgű apróságok, és azokból is akad pár faj ott.

A cápa is elég félelmetes, főleg, hogy látványos, de a láthatatlan óceáni gyilkos az ausztráliai partok közelében megjelenő medúza raj. Néhány fajnak teljesen indokolatlanul akár 10 m hosszú csápjai is lehetnek, ami a vízben észrevehetetlen és halálos, nem beszélve arról a fájdalomról, amit még morfiummal sem lehet csillapítani (pl. az irukandzsi mérge).

Az erdőtűztől való félelem sem alaptalan, mivel ott nyaranta a hajnali harmatcsepp is képes a napfényt fókuszálva erdőtüzet okozni. Egyes növényfajok a fejlődésük során alkalmazkodtak a bozóttüzekhez, azzal hogy többszörös kéreg védi a növény testét és a leégett lomb is képes hamar újranőni.

Engem is érdekelne, hogy valaki miért akarja Európát elhagyni, főleg ha az élete már sínen van (abból kiindulva, hogy van erre pénze).

2013. szept. 18. 00:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Nos, hátha megtudjuk :) Kiírtam egy kérdést.

Kedves külföldön élők, vagy külföldre készülő emberek! Mi motivál(t) benneteket abban, hogy más kontinensre költözzetek?

Aztán lehet, hogy senki sem fog válaszolni. Meg kétségeim vannak afelől, hogy jó kategóriát választottam-e, na se sebaj.

2013. szept. 18. 14:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Megy a megfigyelt kérdésekhez, mert kifejezetten jó kérdés. Az nem válasz, hogy a jobb kereseti lehetőség miatt, mert ahhoz nem kell elhagyni a kontinenst (pl. egy ismerősöm a jobb fizetés miatt Svájcban dolgozik szakácsként, egy másik Ausztriában felszolgálóként, de persze nem csak a vendéglátóiparban lehet elhelyezkedni).
2013. szept. 18. 15:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Kíváncsi vagyok én is, hogy mi fog kisülni ebből. Bár eddig csak egy válasz érkezett, sajnos nem írta, hogy ő merrefelé költözött.

De azért 240 ezer nettó nem egy olyan rossz fizetés. Persze nem egy miniszteri életszínvonal, de ebből már lehet félretenni, és gyűjtögetni a jövőre. Főleg akkor, ha van az embernek élettársa, vagy házastársa, vagy egyéb partnere is ebben. Na de úgy tűnik, neki bejött a dolog külföldön.

2013. szept. 18. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!