Diploma nélkül lehet esélyem elhelyezkedni Ausztráliában?
Hello!
Az a helyzet, én már egyetem/fősulira nem nagyon mehetek a pontjaim miatt (meg nem is szeretnék igazából) így én szakmát szeretnék kitanulni, és annyi dolgot olvastam már AU-ról, hogy teljeen össze vagyok zavarodva, valaki azt írja diploma nélkül esélytelen, valaki azt hogy van rá esély de nem sok, hogy így kint tudj élni...
A szakma amit elvégeznék, Víz, gáz fűtés szerelő lenne, vagy valami hasonló, olyan amire mindig szükség lesz (legalábbis szerintem) nos?
Diploma nélkül is van esély, de az igaz, hogy diplomával könnyebb, mert a szakma elismertetés a nehézkes folyamat. Olyan szakmát érdemes tanulnod, ami fenn van a kritikus hiányszakmák vagy az általános hiányszakmák ausztráliai listáján! A nyelvtudásodnak magas fokúnak kell lennie, ehhez le kell tenned egy IELTS nevű vizsgát. Mellesleg minimum 1 év IGAZOLT szakmai tapasztalattal kell rendelkezned. De! Mivel nem diplomás vagy, ezért a végzettségedért kevesebb pontot kapsz, így többet kell gyűjtened a szakmai tapasztalat résznél, azaz, jó ha legalább 3-4 év tapasztalatot szerzel. (Azért vannak előnyben a piacképes diplomások Ausztráliában, mert az új rendszerben az ausztrál kormány főleg értelmiségi, magas nyelvtudással és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező embereket, főleg diplomásokat fogad be.)
Itt nézelődj: [link]
Koszonom a valaszokat.
De ha ami most fent van a SOL listan pl. viz-gaz szerelo (ha jol lattam fent van) es es kitanulom es evekig dolgozok ebbe a szakmaba de mire kimennek es addig lekerul a SOL listarol. akk mitortenik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!