Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Hogyan sikerülne kijutnom...

Hogyan sikerülne kijutnom Ausztráliába?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem Ausztráliát, minden vágyam hogy egyszer majd ott élhessek. Nem tudom, hogyan lehetne ezt megvalósítani.

Jelenleg 15 éves vagyok, 9-es középiskolás. Az középiskolát Magyarországon szeretném befejezni.

Az angoltudásom még nem valami jó, de azt hiszem az iskola 4 (+1 szakmai) éve alatt egész jól meg tudnám tanulni a nyelvet.

Idén heti 4 angolunk van, egyik nap dupla.

Az lenne a konkrét kérdésem, hogy fotósként el lehetne-e helyezkedni a kenguruk földjén, mik a feltételei a kiköltözésnek, mégis hogy megy ez az egész? Barátnőm, akit a textiles, ötvös szak vonzz, szintén kíváncsi lett miattam, így az ő kérdését is feltenném: divatszakmával kapcsolatos munkát hogyan vállalhatna Ausztráliában?

Továbbá úgy tudom sok magyar él kint, és legtöbbjük nagyon jól érzi magát ebben a csodás országban.

Hogyan kezdtek új életet? Sok időbe telik míg egy jó munkát talál az ember Ausztráliában, bár ez tudom sok mindentől függ..?

Köszönöm előre is a választ!

2013. febr. 23. 11:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Blossom Bright :

írtam facebookon és e-mailben a kivándorlósoknak, feltettem pár kérdést :)

Utolsó előtti/Attila:

Hát igen, nagyjából megvan az elképzelésem, és nagyon remélem sikerülni is fog. Hogy kivel? Hmm.. örülnék egy jóképű szőke ausztrál szörfösnek :DD (lány vagyok).

Amúgy nagyon sajnálom hogy akkor nem sikerült kijutnod...

Ahogy írtad az országunkban jelenlegi állapotok alapján nem igen lehet jobbra számítani :(

De szerintem ne add fel, fiatal vagy, bármi megtörténhet még :)

2013. márc. 8. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen anyagi körülmények között vagytok, de ajánlom neked az AFS cserediákprogramot. Vannak 3, 6 és 11 hónapos programjai. Megéri, sok szép dolgot láthatsz, de ennek az az ára, hogy 1 évet visszaesel az iskolában. Láttam, hogy heti 4 angolórád van, az egész jó, de ha jobban akarod tudni a nyelvet, akkor nézz sok filmet/sorozatot angol felirattal, ha nem érted, akkor stop -> szótár és ha megvan mehet tovább. :) Sok sikert!
2013. ápr. 3. 21:36
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Megnézem ezt a cserediákprogramot, de nem tudom egy ilyen iskolában mint a miénk mi lenne ha kihagynék egy évet :/

A sorozatokat - filmeket gyakran nézek felirattal vagy angolul, tényleg hasznos tud lenni :)

2013. ápr. 4. 19:05
 14/20 anonim válasza:
Én is vagy Ausztráliába vagy pedig az Egyesült Államokba szeretnék élni, de inkább Ausztráliában :D én is 15 éves vagyok 9.-es (most leszek 10 a nyáriszünet után), de én Hotel szakmát tanulok ... Ezzel szeretnék kijutni ... Én nem vagyok valami nagy szakértő ebben, de úgy tudom, hogy Ausztráliába nem engednek ki csk ha olyan állásban dolgozol ami ott keresett, mert kevés van belőlük + még jóll kell tudni a nyelvet és nem szabad semilyen bűnös hátterednek lenni ... én már most elkezdtem gyűjteni, hogy nehogy az történjen velem mint az egyik előttem kommentelővel, hogy akadna lehetőség, de nem tudok kijutni ... ezt ajánlom neked is, hogy legyen elrakva pénzed ilyen célokra és drukkolok ... nekem nehezebb lesz, mert felvidéki vagyok és az angol mellett a szlovákot is kell tanulnom amiből elég gyatra vagyok, de reméllem, hogy ebből nem lesz gond ... úgy van ahogy egy előttem kommentelő írta ... amíg iskolában talnultam az angolt nagyon gyér volt a tudásom, de amint elkezdtem egyedül tanulni (pl sorozatok,filmek,pewdiepie :D) sokkal jobban belejöttem ... neked is ezt ajánlom :D
2013. júl. 30. 13:45
 15/20 anonim válasza:
Becsúszott néhány helyesírási hiba :D bocs
2013. júl. 30. 13:45
 16/20 A kérdező kommentje:

Igen én is így tudom, köszi :)

Voltunk bevándorlási előadáson az Irány Ausztrália! szervezésében, felmentünk Pestre, egész napos elfoglaltság volt, de megérte, sok értékes információt szereztünk.

Amúgy azt is elmondták hogy melyik városokban melyik szakmák a legkeresettebbek, pl. Brisbane-ben sok a kiállítás, művészeti szakmáknak jó hely, Sydneyben a számítógépes, műszaki dolgok keresettek (vagyis nem CSAK, de na.. érted :)

Szóval nekem ez most így tök jó, ugyanis alkalmazott fotográfus szakon kb 30% a fotózás, a többi film, animáció, mozgókép... még hang szerkesztést - bocsi, még nem kezdődött el az életem a szakon nem igazán vagyok tisztában a szakkifejezésekkel - is tanulunk majd :)

2013. júl. 30. 20:13
 17/20 anonim válasza:
(előző vagyok) ... közben találtam egy nagyon jó oldalt ... sokszor frissítik és egy csomó jó dolgot meg lehet tudni ... még azt is, hogy miért mennyi pontot kapsz... ahhoz, hogy melyik munka keresett ... Lehet, hogy most az keresett, de lehet, hogy 5 év múlva teljesen más lesz keresett ... szoríttok :D
2013. júl. 30. 23:24
 18/20 A kérdező kommentje:

ja hát igen :)

köszi, neked is sok sikert!

2013. júl. 31. 14:13
 19/20 anonim válasza:
de hülye vagyok :D az oldalt be se linkeltem :D [link]
2013. aug. 1. 23:36
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi! igen ezt ismerem :) tényleg nagyon jó!
2013. aug. 2. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!