Hogyan sikerülne kijutnom Ausztráliába?
Nagyon szeretem Ausztráliát, minden vágyam hogy egyszer majd ott élhessek. Nem tudom, hogyan lehetne ezt megvalósítani.
Jelenleg 15 éves vagyok, 9-es középiskolás. Az középiskolát Magyarországon szeretném befejezni.
Az angoltudásom még nem valami jó, de azt hiszem az iskola 4 (+1 szakmai) éve alatt egész jól meg tudnám tanulni a nyelvet.
Idén heti 4 angolunk van, egyik nap dupla.
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy fotósként el lehetne-e helyezkedni a kenguruk földjén, mik a feltételei a kiköltözésnek, mégis hogy megy ez az egész? Barátnőm, akit a textiles, ötvös szak vonzz, szintén kíváncsi lett miattam, így az ő kérdését is feltenném: divatszakmával kapcsolatos munkát hogyan vállalhatna Ausztráliában?
Továbbá úgy tudom sok magyar él kint, és legtöbbjük nagyon jól érzi magát ebben a csodás országban.
Hogyan kezdtek új életet? Sok időbe telik míg egy jó munkát talál az ember Ausztráliában, bár ez tudom sok mindentől függ..?
Köszönöm előre is a választ!
Blossom Bright :
írtam facebookon és e-mailben a kivándorlósoknak, feltettem pár kérdést :)
Utolsó előtti/Attila:
Hát igen, nagyjából megvan az elképzelésem, és nagyon remélem sikerülni is fog. Hogy kivel? Hmm.. örülnék egy jóképű szőke ausztrál szörfösnek :DD (lány vagyok).
Amúgy nagyon sajnálom hogy akkor nem sikerült kijutnod...
Ahogy írtad az országunkban jelenlegi állapotok alapján nem igen lehet jobbra számítani :(
De szerintem ne add fel, fiatal vagy, bármi megtörténhet még :)
Köszi :)
Megnézem ezt a cserediákprogramot, de nem tudom egy ilyen iskolában mint a miénk mi lenne ha kihagynék egy évet :/
A sorozatokat - filmeket gyakran nézek felirattal vagy angolul, tényleg hasznos tud lenni :)
Igen én is így tudom, köszi :)
Voltunk bevándorlási előadáson az Irány Ausztrália! szervezésében, felmentünk Pestre, egész napos elfoglaltság volt, de megérte, sok értékes információt szereztünk.
Amúgy azt is elmondták hogy melyik városokban melyik szakmák a legkeresettebbek, pl. Brisbane-ben sok a kiállítás, művészeti szakmáknak jó hely, Sydneyben a számítógépes, műszaki dolgok keresettek (vagyis nem CSAK, de na.. érted :)
Szóval nekem ez most így tök jó, ugyanis alkalmazott fotográfus szakon kb 30% a fotózás, a többi film, animáció, mozgókép... még hang szerkesztést - bocsi, még nem kezdődött el az életem a szakon nem igazán vagyok tisztában a szakkifejezésekkel - is tanulunk majd :)
ja hát igen :)
köszi, neked is sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!