Hogyan sikerülne kijutnom Ausztráliába?
Nagyon szeretem Ausztráliát, minden vágyam hogy egyszer majd ott élhessek. Nem tudom, hogyan lehetne ezt megvalósítani.
Jelenleg 15 éves vagyok, 9-es középiskolás. Az középiskolát Magyarországon szeretném befejezni.
Az angoltudásom még nem valami jó, de azt hiszem az iskola 4 (+1 szakmai) éve alatt egész jól meg tudnám tanulni a nyelvet.
Idén heti 4 angolunk van, egyik nap dupla.
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy fotósként el lehetne-e helyezkedni a kenguruk földjén, mik a feltételei a kiköltözésnek, mégis hogy megy ez az egész? Barátnőm, akit a textiles, ötvös szak vonzz, szintén kíváncsi lett miattam, így az ő kérdését is feltenném: divatszakmával kapcsolatos munkát hogyan vállalhatna Ausztráliában?
Továbbá úgy tudom sok magyar él kint, és legtöbbjük nagyon jól érzi magát ebben a csodás országban.
Hogyan kezdtek új életet? Sok időbe telik míg egy jó munkát talál az ember Ausztráliában, bár ez tudom sok mindentől függ..?
Köszönöm előre is a választ!
Köszi a választ! :)
A fotóst úgy értettem, hogy 4 évig tanulom az iskolában, alkalmazott fotográfus szakon, év végén lesz szakválasztás.
Az kezdetnek már egyáltalán nem rossz. Arra figyelj, hogy ha tényleg érdekel, legyél fogékony arra amit tanítanak és amennyire a lehetőségeid engedik próbálj autodidakta módon is tanulni - én tavaly végeztem egy OKJ-s fényképész és fotótermékkereskedő képzésben és bár voltak nagyon jó tanáraim, ha színtisztán abból kellene megélnem amit ott tanultam, felkopna az állam - próbálj minél többfelől kritikát kérni - és nem megsértődni ha kezdetben több negatív kritikát kapsz mint pozitívat, tanuld meg meglátni mögötte a jó szándékot, az építő jelleget, azt, hogy, hogyan tudsz jobbat csinálni - és ami a lehető legfontosabb:
fotózz minél többet, tanuld meg használni a Lightroomot és a Photoshopot (ehhez ajánlom Karl Taylor tutorial DVD-it, sokat lehet belőle tanulni. )
Remélem segítettem, jó volt végre valaki olyantól olvasni itt, aki hajlandó tenni azért, hogy fotós legyen és nem csak kinevezi magát, önhatalmúlag! HAJRÁ!
Köszönöm a választ!
Igyekszem minél jobb lenni, sokat gyakorolni, mert nagyon érdekel, és ezt szeretném csinálni. :)
Hello! :)
Míg itthon tanulsz, közben próbáld meg felvenni a kapcsolatot ottani magyarokkal... sokat tudnak segíteni neked majd az első időben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!