Igaz hogy a Kilimanjaro-t átlag túrázók is képesek megmászni?
"Aki volt már legalább 3500 méteren túrázni, szerintem nyugodtan belevághat. Ha edzésben tartja magát, menni fog! Órisási élmény lesz. Engem lenyűgözött. - Nagy Sándor"
Szerintem is belevághatsz, ha jó a kondid. Én sem vagyok hegymászó, de voltam már 3000 méter körüli csúcsokon, és sztem a Kilimandzsáró is menne, de valahogy nem vágyom Afrikába.
Ugyan régi a bejegyzés és már a kérdező számára sem releváns szerintem de azért pár dolgot tegyünk már tisztába, mert úgy látom az 1-es és 2-es kommentelő még nem volt nagy hegyen. :)
Két alkalommal voltam a "Kilin", az első alkalmat rohadtul megszenvedtem a másodikat azt már kevésbé. Edzett vagyok egész életemben sportoltam de az első alkalomnál én is ezzel a nagy mellénnyel vágtam neki hogy óóó hát jó voltam már 3-4ezres csúcsokon.
Nem mindig a hegy magassága határozza meg egy mászás/túra nehézségét ezt el kell felejteni. Vannak 3000-3500-as csúcsok amik sokkal nehezebbek mint 4000-es társaik.
Rengeteg túrázónak törik bele a bicskája ebbe a csúcsba, láttam én a csúcsközelben olyan nálam edzettebbnek kinéző csávót aki hullafehéren kifejezéstelen arccal bandukolt kb vitték lefele mert nem volt benne élet.
Ha nem voltál még 4-5ezer méter felett akkor ott egy új fejezet kezdődik, érdemes kipróbálni de tisztelni kell a "hegyet" mert könnyen ott is maradhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!