Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Egyiptom valaki?

Egyiptom valaki?

Figyelt kérdés
Aki volt már egyiptomban nyaralni tudna mondani valami véleményt milyenek az emberek milyen az étel ek jó volt te stb.

dec. 5. 15:42
1 2
 1/11 anonim válasza:
71%

Az emberek borzalmasak…sose gondoltam volna, hogy van rosszabb a zaklató, kéregető cigánynál! (Màr elnézést) az ottaniak szó szerint követnek…több utcán át is ha kell. Ha megáll melletted egy taxis, nem tudod levakarni. Volt, hogy 3x megállt mellettünk ugyanaz a taxis hiába mondtuk nemet olyan 100 méter múlva megállt az utcán kiszállt és ott várt be minket. Egy üzletből nem akartak kiengedni minket amíg nem vásároltunk.

A szállodákban ha adsz egy kis pénzt az ott dolgozóknak akkor nagyon aranyosak lesznek veled, barátkoznak, mindenből jobbat kapsz( legyen az étel, ital, szoba). Volt, hogy több pénzt adtunk a szakácsnak, csak hogy mi kapjuk meg a melegszendvicseket, rá következő nap dupla adagot kaptunk ingyen!

Az utcákon sose állj meg! Ne is nézz rájuk, mert oda mennek hozzád és nagyon nehezen rázod le őket!

A kaják őszintén szólva nem annyira jók.

Ezen kívűl nagy élmény volt számunkra!

dec. 5. 15:48
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Aki lepontozta az első válaszolót, az még nem járt ott az tuti. Rettentő rámenősek az árusok, levakarhatatlan banda.
dec. 5. 16:50
 3/11 anonim válasza:
68%
Köszönöm 16:50, szerintem se🤣🤣
dec. 5. 16:54
 4/11 Mendy98 válasza:
72%

Tesómék többször is mentek már oda családostól, és nagyon szerették.

Minden évben oda vágynak vissza.

Szeretik az ottani klímát, nagyon színes ott a tengeri élővilág.

Gyönyörűek a hotelek/szállodák.

Nagyon sok a látnivaló és hatalmas bulikat is szoktak tartani. Pl: Medencés partykat.

dec. 5. 17:35
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
En lepontoztam es jartam ott egyenileg Alexandriatol a sivatagon at Abu Simbelig. Tudnin kell kezelni oket egy La Shukran altalaban eleg ha nem akkor "Emshi" es ez eleg.
dec. 5. 18:01
 6/11 Matthew Kidman válasza:
100%
Egyik nagy vágyam volt eljutni Egyiptomba, és ugyan tudtam, hogy rámenősek az árusok, de otton a fotelből mégis másképp ítéli meg az ember, és egy idő után borzasztóan idegesítővé válnak.
dec. 5. 18:37
 7/11 anonim válasza:
89%

Miért kell lepontozni valakit, mert elmondta hogy erőszakosak az ottaniak?

Csak az igazat írtam….

dec. 5. 18:50
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Ha nerm feltűnő, hogy rutista vagy, nem foglalkoznak veled.

-Egyedül többször bejartam a szukokat.

Amikor a nejemmel mentem, több helyen ajánlottak 100 tevét érte...

dec. 5. 21:10
 9/11 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Az első igazat írt, feltételezem, hogy azért lett lepontozva, mert nagyon egyoldalúan írt Egyiptomról.

Igen, igaz, hogy idegesítőek tudnak lenni az árusok, de a szállodai alkalmazottak normálisak, ugyanolyanok, mint itthon.

A tenger nagyon szép, az élővilága csodálatos, színes, érdemes búvárkodni, vagy üvegfenekű hajóval sétahajózni.

A látnivalók a világon egyedülálló értékkel bírnak, hatalmas élmény az ókori szobrok látványa. Luxor temploma, a sziklasírok, az ókori leletek felejthetetlenek.

A kaja nagyon jó, a szállodákban nagy a választék.

Kétszer voltam és bármikor visszamennék.

dec. 6. 09:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy alapvetően szegény ország polgárai úgy próbálnak pénzt szerezni, ahogy tudnak. És érdemes megkülönböztetni az erőszakos követelőt a következetes szerezni vágyótól. Utóbbi ha kap, akár duplán téríti meg. Csak aki ehhez nincs hozzászokva, nem ismeri, nem tudja kezelni. Elég sok ilyen országban jártam, és ezek az itt lesajnált emberek zöme sokkal emberibb, mit például a magyar közeg jó része.

Ezen felül nagyon eltérő a helyzet a különféle helyszíneken. Kairó és a nagyvárosok a koszon kívül sok éhes emberrel rendelkeznek. Távolibb ókori műemléki helyszíneken a kedves egyszerű emberek jellemzők. A tengerparti nyaralók, főleg a luxushelyek (amelyek jó része még nekünk se megfizethetetlen) pedig el vannak zárva, az alkalmazottak pedig kulturáltabbak, kedvesebbek, és jobbak nagyon sok nyugati vendéglátó hely alkalmazottainál. Csak hát ennek megítélése függ az odalátogató hozzáállásától és tapasztalatától is.

dec. 6. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!