Ki mivel készül Valentin napra? (aki semmivel, és azt mondja hogy felesleges, az ne írjon, köszönöm)
"Nem gondolom, hogy túlzás lenne szépen teríteni, virágot rakni az asztalra, és szív alakú husit sütni. "
A nők többsége csak azt felejti el, hogy a legtöbb férfi legbelül felröhög a szív alakú hús, torta, palacsinta, stb. láttára, a vörös szívecske és rózsadíszítésre. Már amelyik nem hangosan teszi.
Ez nem egyenlő azzal, hogy ne lehetne meglepni egymást ezen a napon, de ami giccs az giccs és ami sok az sok. Sokkal többet érne egy jól elkészített, finom, szépen és ízlésesen tálalt vacsora, mint a szív alakú gyertyák meg husik meg köretek.
42-esnek írom.
Az enyém volt az első komment, ahol leírtam, hogy mi családi ünnepet csináltunk a Valentin napból, szóval szépen megterített asztalnál együtt vacsorázik a család, és leginkább a díszítéssel emlékezünk meg a nap jelentőségéről.
Készséggel elhiszem, hogy a pasik belül röhögnek a szív alakú husin, sütin, vörös terítőn, rózsaszálon.
De ez nálunk családi ünnep és a gyerekeknek bizony tetszik ez, mert velük készítem, ők is részesei annak, hogy meglepetést készítünk apának. Ahogyan részesei a kapcsolatunknak is, vagy írhatnám úgy is, hogy a szerelmünk termékei. Ezért ünnepeljük együtt ezt a napot.
A férjem meg nem röhög sem hangosan, sem magában, mert neki is öröm, amikor a család összes tagja arra készül, hogy meglepje őt. Szerintem a Mikiegeres cucctól is meghatódna, ha együtt készítenénk a gyerekekkel.
Amúgy meg nem gondoltam volna, hogy egy ilyen laza kérdés így el tud fajulni:-(
Én is így vagyok vele, hogy nem kell a rózsaszirmos, gyertyafényes, szivecskés giccses napot megtartani, csak egy jelképes akármi, amit bármikor megejthetünk.
Ez is lett belőle, egy filmnézés, borozás, de semmi csöpögés meg romantikázás nem volt.
Egyébként, aki ennyire ellene van, az a karácsonyt se tartja?
A szeretet ünnepe se erről szóljon, hogy 1-2-3 napig szeretet, aztán egész évben vita.
A karácsony is arról a 2-3 nap szeretetről szól egész évben, mert amúgy mindenki itt sír, hogy milyen családja van :/
Nagyon sokan az üzleti része miatt nem szeretik ezeket, és a magányosok még jobban egyedül érzik magukat a nagy ünnepeken (karácsonykor is).
Speciel Valentin nap nem csak a szerelmesek ünnepe, úgyhogy mást is lehet aznap ünnepelni. Valentin az epilepsziások védőszentje is. Pár éve a nemzetközi könyvajándékozás napját is ezen a napon tartják (mindegy, hogy új vagy régi, és mindegy, hogy ismerősnek vagy idegennek). Vannak névnaposok, vannak születésnaposok, és még ki tudja, mi, amiről nem tudok vagy nem jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!