Szerintetek is gáz használt holmit adni születés/napvnapra?
Úgy hogy nem a pénzhiány miatt ajándékoz használt "ajándékot"
Olyan dologra gondolok most, hogy használt ruhát, amin látszik, hogy már nem egyszer volt az illetőn.
Szerintem akkor ne ajándékozzunk semmit sem, mert ez a másik semmibe nézése.
Ennél még egy szál virág is kedvesebb gesztus vagy egy Boldog születésnapot feliratú képeslap.
Ti hogy gondoljátok?
Szerintem is gáz.
Ilyesmit kaptál?
Egyetértek. Nagyon gáz.
Én is kaptam már használt ruhát, használt parfümöt.
Nem is értem. Én eleve nem vagyok olyan típus, aki ajándékot várna el. Illetve egy darab csokinak vagy egy szál virágnak is nagyon tudok örülni. Akkor minek ilyennel próbálkozni?
Igen! A nővéremtől rendszerint nem kapok semmit sem ilyen alkalmakra vagy kapok egy blúzt az ő régi ruhái közül. Vagy azt mondja, hogy nem volt semmi ötlete sem és majd együtt elmegyünk és veszünk valamit. Ebből sem szokott semmi sem lenni.
Ez csak azért bánt, mert ő bejelenti ünnepeljük meg a névnapomat vagy szülinapomat és ez úgy néz ki, hogy én ilyenkor sütök-főzök, takarítok. Szóval nem keveset készülök ő meg ennyivel elintézi. Ne értsetek félre nem nagy dolgokra vágyom...Csak arra, hogy legalább ne az ő használt ruhái közül kapjam meg az egyiket.
Második vagyok.
Én inkább pénzhiány miatt kapok használt - de JÓ ÁLLAPOTÚ - tárgyakat.
Használt ruhákat, parfümöket én is el szoktam ajándékozni, ha valaki másnak tetszik/hasznára van. De nem születésnapra, névnapra, hanem csak úgy..:( Ez tényleg olyan "nesze semmi, fogd meg jól" típusú ajándék. Bántó. Én sem várok soha ajándékot ünnepekre, és nem zavar, ha nem kapok, de ha valaki úgy dönt, hogy ad, akkor ne a kidobásra ítélt dolgai közül nyomjon valamit a kezembe.
A nővéred ilyen, rajta nem fog változtatni az sem, ha szóvá teszed a dolgot. Egyrészt te leszel hálátlan, másrészt én nem cirkuszolnék azért, hogy ajándékot kapjak. Legközelebb kitalálnám azt, hogy inkább nem tartom a szülinapom/névnapom, ne verje miatta költségbe magát a nővérem (meg én sem..), vagy üljünk be egy forrócsokira valahova, és kész, meg vagyok ünnepelve.
Én minden évben elmondom, hogy nem kell az én névnapomat/születésnapomat megünnepelni. Egy sms vagy egy telefonhívás bőven elég. Nem, ők mindig erősködnek...
Kezdem azt hinni, hogy az "ünnepi kaja" miatt megy az egész hajcihő...
Ez számomra nagyon gáz.
Az egész viselkedésük meg a hozzáállásuk bánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!