Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Pénz személytelen ajándék lenne?

Pénz személytelen ajándék lenne?

Figyelt kérdés
Születésnapra egy bonbont adtam a hugomnak, és raktam bele egy 10e ftot rá írtam, hogy vásárlási utalvány, alig akarta elfogadni. Születésnap után mindig meg szoktuk beszélni, hogy tök felesleges ajándékokat kapunk a családtól, és az adományboltban kötnek ki a holmik, ezt akartam megelőzni ezzel. Egyébként babát vár hamarosan szül.

2021. aug. 11. 11:04
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

"amikor valaki ajándékozási alkalom van, akkor nem biztos, hogy van olyan könyv aktuálisan, ami érdekelne - ilyenkor is többre mennék a pénzzel (vagy esetleg könyvutalvánnyal): akkor és azt veszem meg, amire kedvem van"

De nem az a feladat, hogy könyvet válassz, hanem hogy bármit az adott kereten belül. Ha akkortájt könyv épp nem érdekel, akkor nyilván mást választasz.

2021. aug. 14. 18:32
 42/49 anonim ***** válasza:
78%

De más sincs, ami akkor érdekelne, illetve ha egy gitárt vagy komputert akarok venni, akkor nincs értelme az X-ik könyvnek, cipönek vagy akárminek, amire sem szükségem sincs, se nem akarok többet belöle!

Érts már meg, rengeteg ember valamire gyüjt, egy konkrét nagyobb dolgot akar megvenni magának és ehhez az értelmes az a rokonság részéröl, hogy pénz ad bele.

A "valamit kell venni" felfogás a lehetö leghülyébb dolog, mert amit tényleg szeretne valaki, az nem megy anyagi okokból, ami meg megy, arra semmi, de semmi szükség sincs.

Ez nem törödés, meg személyes ajándékozás, vagy szeretet kifejezése, hanem egyszerüen a megajándékozott kívánságának ignorálása! Ez sokkal, de sokkal gázabb, mintha semmit sem adna, mert ezek a kényszerajándékok csak bosszúságot okoznak, illetve fölösleges pénzkidobás az ajándékozó részéröl.

Ez kb olyan, mint a viccben, amikor az úttörök átkisérkik az idös nöt az út túloldalára, pedig ö nem is akart átmenni, de rákényszerítették a segítökészség nevében.

2021. aug. 14. 19:08
 43/49 anonim ***** válasza:
70%

"rengeteg ember valamire gyüjt, egy konkrét nagyobb dolgot akar megvenni magának és ehhez az értelmes az a rokonság részéröl, hogy pénz ad bele"

Ezzel is kapcsolatban van, amit írtam, hogy

"Ha körülnézel az életedben azok között a dolgok között, amiket használsz, szeretsz, amik között élsz, nincs semmi de semmi ilyen árfekvésekben? Ha mégis van, máris lehet kérni egy hasonlót, hogy legyen még egy, ha az elromlik, elfogy, tönkremegy, stb., és akkor igenis jó lesz ajándéknak az adott árfekvésben, és akkor nem megszabadulni akarsz majd tőle, hanem ha nem is azonnal akarod elkezdeni használni, fogod tudni, hogy miért van értelme "kerülgetni"."

Ha továbbgondolod, azzal, hogy megveszi neked az illető ezt a nemkacatot, ahhoz is hozzájárul, hogy te majd könnyebben megvehesd a jó gitárt vagy akármit, amire gyűjtesz, mert ennyivel is kevesebb kiadásod lesz addig, amíg összegyűlik rá a pénz. A legtöbb ember ugyanis nem légüres térben gyűjt valami konkrét nagyobb dologra, hanem addig is élnie kell, amíg összegyűlik rá a pénz, tehát addig is vannak kiadásai.

Akár tetszik, akár nem, az a helyzet, hogy nagyon sokan egyszerűen úgy vannak összerakva, hogy így is úgy is fognak adni valami ajándékot, mert abba nőttek bele, hogy azt úgy illik, az a szokás, ezért nem bírják ki, hogy ne adjanak, máskülönben rosszul éreznék magukat a bőrükben. A végső kérdés tehát az, hogy ez a valami (ami tehát tuti, hogy lesz, és a tied lesz) kacat legyen-e vagy ne. Ha nem ér meg egy kis gondolkodást, hogy kitalálj valamit, ami nem lenne számodra kacat, akkor igen, elég jó eséllyel kacat lesz a vége - és ha téged is bevontak annak kitalálásába, hogy mit vegyenek, akkor végső soron magadat hibáztathatod.

2021. aug. 14. 20:51
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

"Azért nem kapta meg, mert nem volt elég együttműködő. Megkaphatta volna. Bármit választhatott volna a pénzen kívül az adott kereten belül. Ha neki nem ért annyit, hogy átgondolja, mi nem kacat az adott árfekvésben, akkor így járt, ő választott magának kacatot."

Látom, olvasni luxus. Leírtam, hogy mikor megkérdezték, ténylegesen mit szeretnék, és megmondtam, azt túl drágának találták. Amikor azt mondtam, pénzt kérek (sose kötöttem ki, pontosan mennyi pénzt szeretnék, örültem volna bármennyinek), arra azt mondták, hogy pénzt nem illik ajándékozni (amúgy érdekes módon például ballagásra hirtelen mégis illett pénzt ajándékozni, de születésnapra, karácsonyra stb. valamiért nem, fene se érti ezeket az illemszabályokat). Nem igaz, hogy nem mondtam meg, mit kérek. Megmondtam, mégse kaptam meg, mert mindenre, amit kértem, volt valami kifogás. Olyan is volt, hogy azt mondtam, nem kérek semmit, de akkor is kaptam valami random cuccot, amire semmi szükségem nem volt.

Amúgy most, hogy mondod, tényleg kérhettem volna például a drágább, de minőségi akrilfesték helyett egy olcsó szar változatot, ami az első használat után beszárad, semmi pigment nincs benne, gagyi, kifakul, lepereg stb. Nem is tudom, miért nem tettem, teljesen igazad van, tök hülye vagyok, hogy kihagytam ezt a remek lehetőséget.

2021. aug. 15. 19:39
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

44, Bár nem értek egyet azzal a válaszolóval, akinek reagáltál, de szerintem nem érted az elvet, amit magyarázni próbál.

Arra gondolt, hogy pl a minőségi festék helyett kérsz tudomisén egy pólót, vagy tusfürdőt, mert azt amúgyis vennél. Akkor a póló/tusfürdő árát megpsóroltad, amit bedughatsz a malacperselybe, amiből majd festéket veszel.

Szerintem felesleges körök futása a dolog, de ha nagyon szigorúan veszed, és tételesen elszámolsz mindent, akkor végülis működik, csak felesleges macera. :D Nyilván több értelme lenne, ha eleve azt kapnád, amit kérsz, vagy nem pörögnének a pénztnemillik dolgon.

2021. aug. 15. 20:16
 46/49 anonim ***** válasza:
0%

Látom, olvasni luxus...

"mikor megkérdezték, ténylegesen mit szeretnék, és megmondtam, azt túl drágának találták"

Akkor itt még nem végeztél a feladattal, hogy találj ki magadnak olyasmit, ami nem kacat és az adott árfekvésben van és nem pénz.

"Nem igaz, hogy nem mondtam meg, mit kérek. Megmondtam, mégse kaptam meg, mert mindenre, amit kértem, volt valami kifogás."

Eddig az jön le, hogy csak két kifogás volt, az, hogy drága vagy az, hogy pénz, pedig a a feladat az volt, hogy az adott árfekvésben legyen és ne legyen se pénz se kacat. Annyira azért nem bonyolult... Csak hát igen, látod, nem is olyan könnyű dolog ajándékozni. Ha még saját magadnak se tudsz kitalálni semmit, ami nem pénz, nem kacat és az adott árfekvésben van, akkor mástól mit vársz?

"Olyan is volt, hogy azt mondtam, nem kérek semmit, de akkor is kaptam valami random cuccot, amire semmi szükségem nem volt."

Ugye? Erről beszélek: vagy kitalálsz magadnak valamit az adott árfekvésben, ami nem kacat, meg nem is pénz, vagy megkapod a kacatot. Ezek közül választhatsz.

"Amúgy most, hogy mondod, tényleg kérhettem volna például a drágább, de minőségi akrilfesték helyett egy olcsó szar változatot"

Látom, olvasni luxus. Arról van szó, hogy olyat válassz, ami nem kacat. Nem kötelező, de ha nem sikerül, tuti, hogy kapsz valami kacatot.

2021. aug. 15. 20:32
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

"pl a minőségi festék helyett kérsz tudomisén egy pólót, vagy tusfürdőt, mert azt amúgyis vennél"

Igen, erről van szó. De tulajdonképpen ha akrilfesték az álma, akkor azt is kérhetne úgy, hogy nem mindjárt egy egész készletet, hanem csak pár tubussal - ami belefér a keretbe.

2021. aug. 15. 20:37
 48/49 anonim ***** válasza:
38%
47, Igazából itt a csakazértis elv a gond. Ha kap anyutól, nagyitól, tesótól, keritől "valamit", amit válasszon ki, akkor anyu, nagyi, a tesó meg a keri összebeszélhetne, és megvehetnék együtt az egész csomag akrilszettet, mert a négy random ajcsi árából már kijönne.
2021. aug. 15. 21:24
 49/49 anonim ***** válasza:
83%
Személytelen, de ki nem örülne neki és ezzel nem lehet mellé fogni.
2021. aug. 16. 18:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!