A petárda be van tiltva magyarországon?
Tom Benko MOST Meg is válaszoltad a kérdést a lényeg az Utálod És nem tudsz kibirni pár napot mástra nem vagy tekintettel te sem ahogy látom. Ki nem szarja le hogy esetleg én meg meg még sok ember ezzel akarja ünepelni az Újévet te utálod ezért legyen tiltva. Képzeld én sem szeretek sokmindent mégsem akarom betiltani mert tudom mások szeretik ! Ajánlom neked szilveszter berlinbe vagy Ausztriában már szilveszter elött 1 honappal durrog mindenhól mégsem zaboskodnak és idegesek a németek ez hogy van ? Ehez képes a magyar szilveszter semmi németeknél jól figyel minden másodpercben lőnek ágyu hanghatásu petárdákkal rakétákkal fegyverekkel !
Amíg ez nem megy, addig maradjon tiltva, függetlenül attól, hogy ki gazdagszik meg ezen. ?
Gratulálok az Észjárásodhoz inkább legyen sok baleset meg régi szar a piacokon és sérüljenek meg jó sokan !Te Ezzel tökéletes modon egyet értessz és nem akarsz változtatni ez a baly hogy nem ismered fel igy milyen veszélyes a helyzet ! Tudod mit ér az a szar tiltás ? Csak papiron létezik idén is pyrotechnikus mondta egy vevőnek szemtanuja voltam nem lehet petárdázni és nem lehet beszerezni, erre a vevő az csak egy hülye papir ki nem tolja le mi van rá irva én betudom szerezni és be is fogom ezt mondta és távozott ! De az is biztos hogy szilveszter után az a sok zőld petárda csonk is csak illuzió volt amit láttam a lakótelepeknél mert hogy tilos és nem lehet használni ugye ?
Vyrob, szerintem ő (és sokan mások) sosem fogják átlátni ezt a helyzetet. Ők csak azzal törődnek, hogy nekik nem tetszik, más meg kit érdekel? Sajna tipikus magyar gondolkodás.
Tom Benko. Ahogy vyrob is leírta, ez önzőség és intolerancia a tüzijátékozókkal szemben. Az hogy durrogtatnak alapból nem ok arra hogy betiltsák. Nem beszélve arról hogy megint általánosítassz mintha senki sem tudná rendesen kulturáltan használni. Mindenki sosem fogja tudni....ennyi erővel mindent be kellene tiltani, mert hát van aki hülye..meg lesz is.
A másik, hogy akkor neked mi számít kulturáltnak??? Mert nekem nagyon úgy tűnoik, hogy semmi. Max, ha nem használnák.
Itt nem a használókkal van már a baj, hanem veled, és a hozzád hasonlóan gondolkozó emberekkel. Nem vahytok képesek megérteni, hogy valaki így szeretné ünnepelni az újévet. Mindenki megérti hogy ha te a tv előtt töltöd, van aki átalussza, van aki elegy bulizni, meg van aki petárdázik. Nektek már nem létezik olyan, hogy "kulturált használat", csak ezzel takaróztok, meg ezzel feditek a mögötte levő önzőséget, azt, hogy sz'rtok az egészre, iltsák be és kész...
Akkor én. Meg az szeretném, hogy tiltsák be a cigit, mert büdös....hány embernek is lenne ez rossz? Ahh csk pár milliónak...
Talán a petárda nem pár milliónak lenne rossz, csak pár százezer embernek, de akkor is...és ti et nem nézitek, csak azt, hogy "sok köcsög elmebeteg puffogtat".
GRATULÁLOK.!!!!
Édesapa, valahogy maga a durrogtatás nem érdekelne, mint mondtam. (Bár nem értem, mire jó, de hagyjuk.) Az viszont érdekel, hogy ezt jó magyar szokás szerint a másik basztatására használják.
A tűzijáték nem érdekel - amíg ép ésszel csinálják. Ugyanaz, mint a petárda, bár ebben legalább van valami értelem, mert látványos lehet. Mint ahogy látványos az is, amikor a kretén kigyújtja a közeli házat vele, mert nem fogja fel, hogy szűk helyen (mellékutca, kiskert) nem kellene használni.
Az is jó magyar szokás, hogy leszarom a rendeleteket, mert nekem éppen úgy jó - pont az ilyen fattyak miatt tartunk ott, ahol tartunk. Minden tekintetben. És addig, amíg a németek színvonalán nem tartunk a törvények betartását tekintve, addig ne hozza senki nekem a németeknél dívó szokásokat. Amíg a népesség többsége balkáni stílusban viselkedik, addig a szabályozás is balkáni lesz. (Mondjuk ha már németek - tessék megnézni, hány petárdabaleset történik Németországban és hány Magyarországon.)
Mielőtt pedig kicsordul a hab a szátokból - én sem tiltanám be, ha lehetne. Alapvetően nem lenne ártalmas, ha a főtéren csinálják, ha üres térben csinálják. De _nem_ott_csinálják_!
Egyet nem értek. Mivel csesztetnek téged a petárdákkal? Hogy minden szilvesztered emiatt rossz.. Nekeddobja? Verd be az orrát... Nekem is dobtak petárdát, úgy elküldten a jó büdös qva anyjába, hogy nem tudott szóhoz jutni.
Az is igaz, hogy a rendeletek nem betartása magyar szokás, de a sok irreális és betarthatatlan meg köcsög törvény is jellemző. Ha nem lennének ilyen idióta törvények talán többen tartanák be őket.
A németeknél ennek a dolognak van egy hagyománya. Ott is vannak hülyék, itt a különbség, hogy azokat ott úgy megbűntetik, hogy egy hétig nem tér magához. De annak, hogy kialakuljának a szokások, vagy egy kultura, ahoz kell egy háttér. Azaz ahoz, hogy megtanulják használni engedélyezni kellene. És akkor kevesebb lenne a baleset. MERT;
Nem szedett vetett utcasarki árustól vásárolnának ki tudja honnan szerzett petárdát
Ezt el lehetne használni, és nem úgy hogy "gyorsan nehogy valaki feljelentsen"
És persze adnának hozz rendes utasítást (amit manapság a tüzijátékokhoz sem mondának el)
Na ha ezek ellenére nem tudnák használni, akkor igen...legyen tiltva. Addig csak kifogás az egész, meg egy papír..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!