Miért nem legális a petárda Magyarországon?
Talán nem tűnt még fel neked, hogy Magyarország sokkal civilizáltabb ország, mint Ausztria és Szlovákia.
Ausztriában és Szlovákiában szemrebbenés nélkül nézik végig a melegverést, idegengyűlöletet, nálunk azért vannak egyes rasszizmus-ellenes törvények és általában az átlag utcai emberek, még ha el is ítélik a homoszexualitást, azért nem vernek meg valakit, mert meleg.
Ausztriában és Szlovákiában fél-diktatórikus szélsőjobboldali kormányzás uralkodik, szinte "horogkeresztények". Nálunk azért, demokratikusabb, szekulárisabb az állam és a társadalom.
Ausztriában és főleg Szlovákiában majdnem olyan laza törvények mellett puffogtathatsz fegyvereket, mint Amerikában. Nálunk azért ezt is jobban szabályozzák, hogy békésebb legyen az ország.
14.53-as. Az ország lehet hogy civilizáltabb. De a lakosság nem. Ha bárhol külföldön vagyok, akkor le kell tagadjam azt, hogy magyar vagyok. A jobb ellátás érdekében.
Akkor ez miért is van? Mert ennyire civilizáltak vagyunk??
"Ha bárhol külföldön vagyok, akkor le kell tagadjam azt, hogy magyar vagyok. A jobb ellátás érdekében."
Én ilyennel még nem találkoztam, viszont azt tudom, hogy vannak országok, ahol pont akkor fognak pozitívan kivételezni veled, ha magyar vagy.
Kelet-Németország, Lengyelország, Törökország, Mongólia, Japán, Korea, Kína pl.
" Talán azért, mert a tüzijáték rakéták felfele szállnak nempedig ott robbannak ahol meggyújtöd őket, mint a petárdák"
A petárda sem ott robban ahol meggyújtod, hanem a végén és eldobás után. Ennyi erővel fennállhat a veszélye annak is, hogy a tűzijáték felrobban a gyújtáskor. De a tűzijáték azért veszélyesebb mert azzal sérülést/kárt okozhatsz, ha véletlenül eldől és a tömegbe repül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!