Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Az szilveszteri/újévi petárdáz...

Az szilveszteri/újévi petárdázás tényleg nagyon zavaró, de miért az állatok, főleg kutyák kapják ebben a legnagyobb hangsúlyt?

Figyelt kérdés
Tudom, a kérdés már nem aktuális, de remélem kapok rá választ. A környékünkön szilveszter környékén nagyon gyakori, népszerű a petárdázás, tűzijáték, és emellett rengeteg kutya is van a szomszédságban. Teljesen egyet értek abban, hogy a petárdázásnak semmi értelme az égvilágon, idegesítő és felháborító szokás, nem lehet egész éjszaka nemcsak aludni, de még nyugodtan meglenni sem. És azt is megértem, hogy a kutyatartókat is zavarja, mert a kutyák megijednek, elszöknek stb. De ott van a dolog másik oldala, hogy az ilyen elvakult "állatvédők", akik eredetileg nem is lennének állatvédők, csak szeretik verni a mellüket, meg kiélni az agressziójukat ilyenkor, és elárasztják az internetet meg a facebookot agresszívabbnál agresszívabb posztokkal, hogy a kutyák így meg úgy, és aki egy kicsit is vitatkozni próbál, azt a lehető legdurvább módon leszólják. Nem mellesleg a kutyatartók állatai a környékünkön nemcsak egy évben egy alkalommal (mint a petárdázás), hanem egész évben, minden áldott nap csapják a zajt, ugatnak csaholnak, és mindenkit, aki elmegy az utcán a kapujuk előtt, torka szakadtukból megugatják. Ez a zajártalom is roppant idegesítő a pihenni vágyó, kutyákat nem tartó embereknek. Ezt nem tudják felfogni a nagy "állatvédők" meg a kutyatartók? Ők képesek emellett nyugodtan meglenni?

2015. jan. 18. 22:14
1 2
 11/13 anonim válasza:
én szilveszterkor nem csinálok neki tusok mindent kinyitom a házajtót ha akar bejön ha nem nem de semmi nem volt szilveszterkor se semmilyen ünnepen nem szökik nem csavarog szerintem csak nevelés kérdése
2015. febr. 6. 11:57
 12/13 PyroMágus ***** válasza:
A laikus megfogalmazást kijavitanám : ma már elége csökkent a pedázdázás és inkább tüzijátékoznak ami pedig szabad :) én is tüzijátékpárti vagyok de kutyám is van . és jól meg vvan a kettő együtt. A mi örömünkre a 2011(per) 173. (VIII 24.) törvénymódósítás lehetővé teszi hogy 2011 szeptember elsejétől 1 -2 (kat,pt,f) 1-1 kgig tároljunk és felhasználjunk magyánterületen :)
2015. febr. 27. 22:49
 13/13 anonim válasza:
Tudom, nem mostani a kérdésed, de nekünk epilepsziás kutyánk van, és ráadásul direkt felé dobják a petárdát. Ha tényleg csak akkor csinálnák, amikor szabadna (este 8-reggel 8), még meg is békélnék vele, de már egy hete dobálják!
2016. dec. 31. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!