Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Az szilveszteri/újévi petárdáz...

Az szilveszteri/újévi petárdázás tényleg nagyon zavaró, de miért az állatok, főleg kutyák kapják ebben a legnagyobb hangsúlyt?

Figyelt kérdés
Tudom, a kérdés már nem aktuális, de remélem kapok rá választ. A környékünkön szilveszter környékén nagyon gyakori, népszerű a petárdázás, tűzijáték, és emellett rengeteg kutya is van a szomszédságban. Teljesen egyet értek abban, hogy a petárdázásnak semmi értelme az égvilágon, idegesítő és felháborító szokás, nem lehet egész éjszaka nemcsak aludni, de még nyugodtan meglenni sem. És azt is megértem, hogy a kutyatartókat is zavarja, mert a kutyák megijednek, elszöknek stb. De ott van a dolog másik oldala, hogy az ilyen elvakult "állatvédők", akik eredetileg nem is lennének állatvédők, csak szeretik verni a mellüket, meg kiélni az agressziójukat ilyenkor, és elárasztják az internetet meg a facebookot agresszívabbnál agresszívabb posztokkal, hogy a kutyák így meg úgy, és aki egy kicsit is vitatkozni próbál, azt a lehető legdurvább módon leszólják. Nem mellesleg a kutyatartók állatai a környékünkön nemcsak egy évben egy alkalommal (mint a petárdázás), hanem egész évben, minden áldott nap csapják a zajt, ugatnak csaholnak, és mindenkit, aki elmegy az utcán a kapujuk előtt, torka szakadtukból megugatják. Ez a zajártalom is roppant idegesítő a pihenni vágyó, kutyákat nem tartó embereknek. Ezt nem tudják felfogni a nagy "állatvédők" meg a kutyatartók? Ők képesek emellett nyugodtan meglenni?

2015. jan. 18. 22:14
1 2
 1/13 anonim válasza:
63%
Miért nehéz egy az egy darab éjszakéra beengedi a házba a kutyát? .
2015. jan. 18. 22:58
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Abban nem látok kivetnivalót, hogy 00:00 perctől 00:10 percig föllöjjék az összes tüzijátékokat és petárdájukat, nem szólnék egy szót se. De hogy este 6-tól reggel 4-ig MINDEN MÁSODIK PERCBEN DURROGATTAK idén is, attól elposszan az agyam és azt kívánom miért nem teszi a petárdát a gatyájába.

A legtöbb ház hangszigetelt annyira, hogy ne legyen zavaró az ugatás és egészséges pszichéjű kutya csak akkor ugat, ha van valami esemény, szóval annyit kibír mindenki.

2015. jan. 19. 00:59
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Én senkit nem értek.

-Kutyások: a kutyád ugatását hallgatom egész évben. Téged meg ez zavar? Zárd be a kutyát vagy kösd meg erre az egy éjszakára, nem fog belehalni, hidd el. Érdekes, hogy a 21 földi évem alatt sosem szökött el a kutyánk, viszont havonta több olyan van, hogy a kutyáitok csaholását hallgatom egész éjjel. (Gyanítom ez lehet az oka a kutyák megmérgezésének is.)

-Aludni vágyó: ünnep van, egyszer az évben te is kibírod, hogy nem 10-kor fekszel le, nem? Én sem voltam sehol idén szilveszterkor, mégsem zavart a tűzijáték meg a petárda. 1-2 fele abbahagyják a durrogtatást úgyis, de ha mégsem, akkor is másnap szabadnap van, addig alhatsz ameddig akarsz. Ha meg dolgozol, akkor hát Istenkém, én is mentem be már 4-5 óra alvás után melóba és/vagy suliba.

-Petárdázó: évek óta tiltott a petárda, fogd már fel! Olcsón lehet venni kisméretű legális pirotechnikai biz.aszokat is és azok legalább nem csak durrannak egy hangosat.

2015. jan. 19. 01:45
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, akkor ezek szerint a mi környékünkön az összes kutya idegbeteg. Valóban, az összes azért van tartva, hogy "házőrző" legyen, és egyszerűen egész nap csak kint ugasson az udvaron. Soha nem engedik be a házba, és soha nem viszik el sétálni ezeket, egész életüket az udvaron élik le. Biztos ezért ugatnak állandóan. És ha a kutya kiszökik, azt könnyű ráfogni a petárdázásra, de valójában nem azért van, hanem azért, mert nincs bezárva rendesen. És ha akkor ki tud szökni, akkor bármikor máskor is ki tud szökni. A környékünkön elég gyakori mindig a kint kóborló kutya, és sokan félnek ezektől a rosszul tartott, nagytestű házőrzőktől, már volt is baj belőle egyébként. Szerintem azok a kutyatulajok, akik a petárda miatt panaszkodnak, többszörösére felfújják a dolog nagyságát, és valójában az ő butaságuk áll a dolgok mögött, mert egyszerűen nem képesek odafigyelni a kutyájukra.
2015. jan. 19. 08:43
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Kutyatarto vagyok. Szeretnek en is elmenni bulizni ezen az egy ejszakan, de nem lehet, mert kutyat pesztralok. Ami vegulis rendben van abbol a szempontbol, hogy en vallaltam a kutyat, en csak annyit kernek, hogy moderaljak egy kicsit a tevekenyseguket. Pl ne kelljen attol rettegnem, hogy mikor dobnak mellenk seta kozben, vagy akar be a kertbe egy petardat es az sem eppen normalis, hogy csak a "foszezon" tart reggel hattol masnap reggel hatig, de emellett meg napokig vigyazni kell, hogy kinek mikor jut eszebe eldurrantani egyet a megmaradt petardakbol. Ha mondjuk ejfel korul egy orat petardaznanak meg tuzijatekoznanak egy keveset, illetve legalabb arra figyelnenek, hogy lakott terulettol tavol tegyek, egyszoval figyelnenek a kornyezetukre, semmi bajom nem lenne vele, talan meg en is beszallnek a buliba.
2015. jan. 19. 13:27
 6/13 anonim válasza:
27%

Egyszer egy évben a kutya is kibír ennyit.

Zárd be a garázsba vagy a házba ha annyira félted.

Egy évben, egyszer van ilyen ünnep.

Nekem sem műfajom a petárda, bár eldobok párat már csak a szórakozás kedvéért is, de ezen az estén a kutya érdekel a legkevésbé

2015. jan. 19. 13:33
 7/13 anonim ***** válasza:
79%
Bent van a lakasban. Attol fuggetlenul hallja. Azt meg ugye nem gondolod, hogy napokra bezarhatom anelkul, hogy kiengednem? En csak annyit kerek, hogy egy kicsit kulturaltabban menjen az egesz, nem ertem, mi ezzel a problema. En kutyaskent minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy masokat ne zavarjak. Megnevelem, hogy ne okozzon veszelyes helyzeteket. Porazon setaltatom forgalmas helyeken, de ha el is engedem, akkor is megfogom, ha valaki jon. Felszedem a sz.rt. Raszolok, ha tul sokat ugat. Meg soha senkinek nem volt ra panasza a 8 ev alatt. Annyit kerek cserebe, hogy masok is legyenek tekintettel rank.
2015. jan. 19. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom beengedni a 2 nagytestű házőrzőt a házba, mert nem szokták, hogy bent legyenek. Bezárjuk őket a garázsba, kazánházba, egy éjszakát kibírnak, bár ott is félnek. Nem ezzel van a baj. Volt, hogy nem voltunk itthon Szilveszterkor, mire 2-án este hazajöttünk, az egész kert tele volt a tűzijátékok maradványával. Gondolom, néhány féleszű suhanc ebben élte ki magát,élvezte, hogy a kutyák félnek.

Szomszéd néni kutyája amúgy elpusztult egyik évben, hiába zárta a fészerbe, reggelre elhullott.

A környékünkön már jóval előtte durrogtattak, a 12 éve lányom nem is merte egyedül vinni a kiskutyáját, mert félt, mellédobnak valamit. nemvolt alaptalan a félelme.

Ja, egyik évben Szilveszterkor jött hozzánk olyan délután 5 óra felé a sógorom, az autója elé dobtak egy amúgy illegális petárdát.

Szóval a kulturálatlanság az egeket verdesi!

2015. jan. 19. 15:49
 9/13 anonim válasza:
75%
sokkal erősebben hallják azokat a hangokat, ezért félnek annyira...
2015. jan. 22. 11:56
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk utána elég sok kóbor kutya szokott lenni az utcán.
2015. jan. 24. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!