Az szilveszteri/újévi petárdázás tényleg nagyon zavaró, de miért az állatok, főleg kutyák kapják ebben a legnagyobb hangsúlyt?
Abban nem látok kivetnivalót, hogy 00:00 perctől 00:10 percig föllöjjék az összes tüzijátékokat és petárdájukat, nem szólnék egy szót se. De hogy este 6-tól reggel 4-ig MINDEN MÁSODIK PERCBEN DURROGATTAK idén is, attól elposszan az agyam és azt kívánom miért nem teszi a petárdát a gatyájába.
A legtöbb ház hangszigetelt annyira, hogy ne legyen zavaró az ugatás és egészséges pszichéjű kutya csak akkor ugat, ha van valami esemény, szóval annyit kibír mindenki.
Én senkit nem értek.
-Kutyások: a kutyád ugatását hallgatom egész évben. Téged meg ez zavar? Zárd be a kutyát vagy kösd meg erre az egy éjszakára, nem fog belehalni, hidd el. Érdekes, hogy a 21 földi évem alatt sosem szökött el a kutyánk, viszont havonta több olyan van, hogy a kutyáitok csaholását hallgatom egész éjjel. (Gyanítom ez lehet az oka a kutyák megmérgezésének is.)
-Aludni vágyó: ünnep van, egyszer az évben te is kibírod, hogy nem 10-kor fekszel le, nem? Én sem voltam sehol idén szilveszterkor, mégsem zavart a tűzijáték meg a petárda. 1-2 fele abbahagyják a durrogtatást úgyis, de ha mégsem, akkor is másnap szabadnap van, addig alhatsz ameddig akarsz. Ha meg dolgozol, akkor hát Istenkém, én is mentem be már 4-5 óra alvás után melóba és/vagy suliba.
-Petárdázó: évek óta tiltott a petárda, fogd már fel! Olcsón lehet venni kisméretű legális pirotechnikai biz.aszokat is és azok legalább nem csak durrannak egy hangosat.
Egyszer egy évben a kutya is kibír ennyit.
Zárd be a garázsba vagy a házba ha annyira félted.
Egy évben, egyszer van ilyen ünnep.
Nekem sem műfajom a petárda, bár eldobok párat már csak a szórakozás kedvéért is, de ezen az estén a kutya érdekel a legkevésbé
Nem tudom beengedni a 2 nagytestű házőrzőt a házba, mert nem szokták, hogy bent legyenek. Bezárjuk őket a garázsba, kazánházba, egy éjszakát kibírnak, bár ott is félnek. Nem ezzel van a baj. Volt, hogy nem voltunk itthon Szilveszterkor, mire 2-án este hazajöttünk, az egész kert tele volt a tűzijátékok maradványával. Gondolom, néhány féleszű suhanc ebben élte ki magát,élvezte, hogy a kutyák félnek.
Szomszéd néni kutyája amúgy elpusztult egyik évben, hiába zárta a fészerbe, reggelre elhullott.
A környékünkön már jóval előtte durrogtattak, a 12 éve lányom nem is merte egyedül vinni a kiskutyáját, mert félt, mellédobnak valamit. nemvolt alaptalan a félelme.
Ja, egyik évben Szilveszterkor jött hozzánk olyan délután 5 óra felé a sógorom, az autója elé dobtak egy amúgy illegális petárdát.
Szóval a kulturálatlanság az egeket verdesi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!