Ez csak a gazdagok kiváltsága nálunk, vagy már a többség is megengedheti magának?
Nem és nem.
Lehet, hogy egész évben 1x-2x-3x enged meg magának valaki ilyesmit, hogy beül egy helyi étterembe egy kisebb társasággal. De ez nem csak pénz kérdése, hanem kedv is. Mert van, aki megtehetné, de jobban érzi magát otthon, szűk családdal, esetleg házibuliban.
Szerintem is inkább úgy van, ahogy 1. írja, a gazdagabbak párszor elmennek nyaralni, és ott a szállodában eszem-iszomoznak.
"ha már tényleg ennyire sok pénze van a szélesebb néptömegekne"
Mi ebben a sok? Másrészt ha ez a pénz pl a szilveszteri bulira van, akkor értelemszerűen az ember sajnálni fogja ha bármi másra kéne költenie.
Nem sajnálják.
Lehet, hogy a te ismerőseid igen.
Az év koncertjére nálunk 4500 Ft volt a beugró és arcpirítóan kevesen voltunk rajta.
Az ingyenes giga-mega giccs koncerten meg ezrek tiporták egymást. Ebből gondoltam, hogy számít a pénz is.
Elég jó anyagi körülmények között nőttem fel.
Sokat utazunk, sok helyen jártam már.
Szilvesztert viszont sosem töltöttem buliban.
Mindig nálunk van megtartva.
Így csak azok jönnek akiket mi szeretnénk és sokkal jobb a hangulat emiatt.
Szóval az sem igaz h a "gazdagok" olyan nagy partizósak lennének.
Szüleim amikor kicsi voltam akkor is baráti körben ünnepeltek, nagy buliról nem tudok hogy mentek volna
Normál fizetésből is van színházba és koncertje járó ismerősöm, fiatalabb, idősebb és középkorú pár is. Évente többször, különböző zenés előadásokra, koncertekre, színházba, moziba járnak.
És vannak sokan, akik nem járnak ilyen helyre, mert nem érdekli őket a zenés, musicales, színházas dolog, filmet meg inkább otthon néznek, letöltik, netflixen/hbo go-n, stb. . Nem pénzkérdés, hanem érdeklődés. Én ingyenes újévi koncertre sem mennék. Hallgatok elég zenét otthon, kényelmes ruhában. Más meg szívesen kiöltözik és elmegy emberek közé beülni zenét hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!